Çarpıcı Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin Raporu

Çarpıcı Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin Raporu
Güneydoğu'nun Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin ilçelerinde durum gerçekten çok ama çok ciddi. Terör örgütüne karşı devletin güvenlik birimleri büyük bir mücadele veriyor ancak bölgede yaşananlar medyaya yansıyanlardan çok farklı.

"PKK'nın temizlendiği", "PKK'nın büyük güç kaybettiği" haberleri maalesef gerçekleri tam olarak yansıtmıyor. Çünkü özellikle Nusaybin'de PKK- YDG-H unsurları "halk"tan önemli oranda destek görüyor ve bu ilçede çok büyük bir meskûn mahal çatışması hazırlığı yapılıyor.

SİVİL ARAÇLARLA BARİKAT

Habervaktim'in bölgeden edindiği sağlam bilgilere göre, Nusaybin’de belli cadde-sokaklarda oturan halktan bazı kişiler, araçlarının anahtarlarını YDG-H unsurlarına teslim etti; araçlar sistematik şekilde park edilerek, üç cadde polis-jandarma araçlarına bloke edildi.

Eşzamanlı olarak bu caddelere bakan sokakların tamamına barikatlar imal edildi.

Sadece barikatlar değil, hendekler ve tüneller de inşa edildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ PKK'LILARIN ELLERİNDE METRE...

Nusaybin’de; üniversitelerde inşaat mühendisliği okuyan, yapı teknikeri YDG-H’liler, ellerinde metre, hangi kolonun nereye devrileceği şeklinde askerî-istihkâm basit bilgilerini devreye aldılar.

GECE GÜNDÜZ KAZMA

Koca ilçede "halk"ın önemli bir bölümü, meskûn mahal çatışması için YDG-H unsurlarıyla birlikte yaşlı/çoluk/çocuk karda kışta gayrette, gece gündüz kazmalarla çalıştı.

"SAVAŞ" HAZIRLIĞI YAPILIYOR

"Halk"ın önemli bir bölümü, "savaşa" hazırlanan PKK/YDG-H unsurları için "savaş" mekânı hazırlıyor.

Evlerinin vurulacağını, sokaklarının yıkılacağını düşünerek hazırlık yapıyorlar.

Bu çalışmalar esnasında PKK/YDG-H'li keskin nişancılar günlerce, kazma vuran "halkı" “korudu".

Bölgeden bir güvenlik uzmanı "Nusaybin’de meskûn mahal çatışmalarının faz atladığını" belirterek, çatışmaların mahiyetinin çok ama çok değiştiğini; "halk"ın önemli bir bölümünün dilinde dolanan tek cümlenin “insan düşmanından korkar mı” olduğunu aktardı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum