‘Tetikçiyi galiba tanıyoruz' itirafı

‘Tetikçiyi galiba tanıyoruz' itirafı
Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının Danıştay saldırganı Alparslan Aslan’la ilişkide olmadıklarına yönelik iddialar bizzat Ergenekon sanıkları tarafından yalanlandı.

Ergenekon sanıkları Danıştay baskınını gerçekleştiren Alparslan Arslan ile Maltepe’de Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketinin bir toplantısında görüştüklerini itiraf etti. Ergenekon Terör Örgütü davasında 25. duruşma dün tamamlandı. Mehmet Zekeriya Öztürk’ün savunmasının tamamlanmasından sonra Öztürk’ün çapraz sorgusuna geçildi. Çapraz sorgusunda Mehmet Zekeriya Öztürk Danıştay saldırısı öncesinde Alparslan Arslan'ı gördüğünü ve Alparslan Arslan’ın İşçi Partisi'ne yakın olduğu ve Fikret Emek’le de yakın irtibatlarının olduğunu itiraf etti. 

“BİR KÖPEĞİ TEKMELEDİ KİM BU DEDİM BİZİM AVUKAT DEDİLER” 
Çapraz sorgusu tamamlanan Mehmet Zekeriya Öztürk, Danıştay saldırına ilişkin ilginç ipuçları verdi. Öztürk, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ı Danıştay saldırısının öncesinde Vatansever Kuvvetler Güç Birliği toplantısında gördüğünü itiraf etti. Öztürk, Alparslan Arslan’ı Vatansever Kuvvetler Güçbirliği’nin İstanbul Maltepe şubesindeki toplantıda gördüğünü, Alparslan Arslan’ın bir köpeği tekmelediğini ve bunun üzerine bu köpeği tekmeleyen kişinin kim olduğunu sorduğunu söyledi. Öztürk, “toplantıya katılanlar bizim avukat dediler” dediğini söyledi. Öztürk, Ankara’daki sorgulamasında da Alparslan Arslan’ı İşçi Partisi'ne ters düşmeyen biri olarak tanımladığını da söyledi. 

TEKİN VE EMEK İLE AYNI YERDE GÖREV YAPMIŞLAR
Öztürk çapraz sorgusunda, Eskişehir’de annesinin evinde cephanelik çıkan Fikret Emek’le de 4 yıl birlikte askerlik yaptığını söyledi. Önceki gün çapraz sorgusu yapılan Fikret Emek’in Muzaffer Tekin ile aynı yerde uzunca bir süre askerlik yapmasına rağmen Muzaffer Tekin ile tanışmadıklarını iddia etmesi kafaları karıştırırken, Mehmet Zekeriya Öztürk’ün çapraz sorgusunda Fikret Emek’le Muzaffer Tekin’in de görev yaptığı Tuzla Piyade Okulu'nda 4 yıl birlikte görev aldıklarını itiraf etmesi, Muzaffer Tekin-Fikret Emek-Mehmet Zekeriya Öztürk bağlantısını ortaya koydu. Öztürk “1981–1985 yılları arasında Tuzla Piyade Okulunda 4 yıl 24 saat birlikteydik. Yemekte yatakhanede hep birlikteydik” dedi. 
Savcı Nihat Taşkın’ın Sabri Sipahioğlu’nu tanıyor musun şeklindeki sorusuna ise cevaben “emekli asker” dedi. Nihat Taşkın ise, “Bunu şunun için soruyorum, Fikret Emek de Sabri Sipahioğlu ile samimi olduğunu söylemişti” dedi.

ÖZTÜRK, VELİ KÜÇÜK’LE 32 DEFA GÖRÜŞMÜŞ  
Öztürk, Veli Küçük ile 32 defa telefon görüşmesi yaptığını itiraf ederken, Küçük’ün evine gidiş nedeninin ise sosyal amaçlı olduğunu iddia etti. Mehmet Zekeriya Öztürk çapraz sorgusunda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in Danıştay saldırısına ilişkin sorularını ise geçiştirdi. Öztürk, “Danıştay saldırısının olduğu gün Muzaffer Tekin gece benim evimde kaldı” dedi. Dünkü duruşmada Öztürk’ün avukatı Yaşar Ağsu daha önce savunma yapan sanık avukatları gibi Şişli 2. Asliye Mahkemesinin kararına sığındı.
Yaşar Ağsu, Ergenekon İddianamesinde yer alan iddialar hakkında gerekçeli kararın yazılacağını belirterek, “Şişli 2. Asliye Mahkemesi zaten yazdı” dedi. Bilindiği gibi Şişli 2. Asliye Caza Mahkemesi Hâkimi Hakkı Yalçınkaya Ergenekon’u deşifre eden gazeteci yazar Zihni Çakır’ı bir buçuk yıl hapis cezası ile cezalandırmış ve gerekçeli kararında, “Ergenekon milli bir destandır” demişti. (KENAN KIRAN - MURAT ALAN - SİLİVRİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.