2016 AÖF Dönem Sonu Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

2016 AÖF Dönem Sonu Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?
Anadolu Üniversitesinin dönem sonu sınavları tamamlandı. Binlerce öğrenci final sınavlarında ter dökerek, başarılı mı başarısız mı bunu sonucunu öğrenmek için heyecanla bekliyor.23-24 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan dönem sonu sınavı ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesinin dönem sonu sınavları tamamlandı. Binlerce öğrenci final sınavlarında ter dökerek, başarılı mı başarısız mı bunu sonucunu öğrenmek için heyecanla bekliyor.23-24 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan dönem sonu sınavı ne zaman açıklanacak?

HEYECAN DOLU BEKLEYİŞ BAŞLADI

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Anadolu Üniversiteri Açıköğretim (AÖF) 2016 1. Dönem, dönem sonu sınavları yapılıyor. 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde sınava giren binlerce Açıköğretim öğrencisi sınav sonuçlarını şimdiden merak etmeye başladı. Sizler için AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkındaki bilgileri paylaşıyoruz. İşte tüm detaylar.

AÖF sınav sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde açıklanmakta olup sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. AÖF sınav sonuçları ile ilgili gelişmeleri habervaktim.com'dan takip edebilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları yayınlama sistemi girişi için tıklayınız

AÖF sınavları nasıl değerlendirilir?

AÖF sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

AÖF sınav tarihleri ne zaman?

AÖF kayıt yenileme 23 Ekim Cuma günü akşamı sona erdi. Kayıt yenileme işlemlerini tamamlayan öğrenciler için sonbahar dönemi vize sınavları 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Güz dönemi vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi final sınavları yapılacak.

AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak.

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.

AÖF Kayıt Yenileme Ders Ekle Sil

Açıköğretim,İktisat,İşletme İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma

Açıköğretim,İktisat,İşletme Mazeretli Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim AÖF dönem sonu sınavları yapılıyor. Binlerce öğrenci final sınavlarına girerek başarılı olmak için ter döktü. Peki AÖF sonuçları ne zaman açıklanır? 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan AÖF sınavlarının sonuçları hakkındaki bilgileri haberimizden takip edebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.