Binlerce kişiyi dolandıran çete çökertildi!

Binlerce kişiyi dolandıran çete çökertildi!
İstanbul’da telefonla aradıkları kişileri dolandıran bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da vatandaşları arayarak hayat sigortası yaptırdıklarını belirten ve bu yöntemle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında çete üyelerinin Kadıköy’de kurdukları Call Center ofisinden işlem yaptıklarını tespit edildi. Call Center’ın İbrahim A., Kaya A., Burak A., ve Ahmet G. tarafından kurulduğu belirlendi.

“HAYAT SİGORTANIZ VAR DİYEREK DOLANDIRDILAR”
Kurulan Call Center çalışanları vatandaşları arayarak, hayat sigortası yaptırdıklarını ve yapılan hayat sigortasının uzatılması için son gün olduğunu belirttiler. Vatandaşlara sigortalarını uzatmak için 800 lira, iptal etmeleri için 350 lira, eğer iptal ücretlerini ödemezlerse de icra yoluyla bin 600 lira ödemek zorunda kalacaklarını belirttikleri öğrenildi. Hayat sigortası yapmadıklarını belirten vatandaşlara ise arama kayıtlarının bulunduğunu ve 1 yıllık ücretsiz hayat sigortası aboneliğini kabul ettiklerini söyledikleri ortaya çıktı.

Dolandırıcıların oyununa gelen bazı vatandaşlar hayat sigortasını uzatmak için, bazıları ise sözde hayat sigortasını iptal etmek için kredi kart bilgilerini çete üyelerine verdiler. Vatandaşların kart bilgilerini ele geçiren çete üyelerinin Ukrayna’da sahte şirketler üzerinden sanal post kiralayarak dolar ve Euro üzerinden yaptıkları tespit edildi.

40 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Kadıköy’de Call Center’e dün baskın düzenledi. Baskında aralarında şebeke liderleri İbrahim A., Kaya A., Burak A., Ahmet G.’nin de aralarında bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. Call Center’da yapılan aramalarda 51 hard disk, çok sayıda flash bellek ve telefon ele geçirildi.

10 MİLYON VURGUN, 10 BİN MAĞDUR
Call Center’de ele geçirilen hard disk ve flash bellekleri inceleyen polis ekipleri, çete üyelerinin 10 binden fazla vatandaşın kart ve özel bilgilerine kayıtlarına ulaştı. Çete üyelerinin yaptıkları dolandırıcılık yöntemiyle 10 milyon liradan fazla vurgun yaptığı tespit edildi.

BASKIN ANI KAMERADA
Gözaltına alınan 40 şüpheli sorgulanmak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, baskın anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, polis ekiplerinin Call Center’a girdikleri ve arama yaptıkları görülüyor. Call Center çetesinin vatandaşlardan alacakları bilgilerin yazıldığı not kağıtlarının ve vatandaşların özel bilgilerin görülmesi dikkat çekti. 

TUGAY SADAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum