Okullar ne zaman açılıyor 2016 sömstr tatili ne zaman bitecek öğrenn

Okullar ne zaman açılıyor 2016 sömstr tatili ne zaman bitecek öğrenn
15 tatile giren öğrenciler 2. dönemin başlamasını bekliyor. Peki, Okullar ne zaman açılıyor 2016 yılı 2. dönem ne zaman başlayacak tıkla tarih öğren

15 tatile giren öğrenciler 2. dönemin başlamasını bekliyor. Peki, Okullar ne zaman açılıyor 2016 yılı 2. dönem ne zaman başlayacak tıkla tarih öğren Okullar ne zaman açılacak sorusu şu an yarıyıl tatilinde olan öğrenciler tarafından sıkça sorulur. Sömestr tatilinin yarısı geçirdiğimiz bu günlerde okulların açılmasına bir hafta kaldı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim öğretim dönemi başında belirlemiş olduğu 2016 Eğitim takvimine göre, bu yıl yarıyıl tatili 22 Ocak 2016 Cuma günü başladı. 2016 ikinci dönem sömestir yarıyıl tatili ne zaman bitiyor? Toplam 15 gün sürecek olan tatil süresi 08 Şubat 2016 pazartesi günü sona erecek ve 2. Dönem başlayacak. Milyonlarca öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi ilgilendiren okulların açılma tarihi ile 2. Dönem eğitim öğretime başlama tarihi ve 2016 MEB eğitim ve öğretim takvimi ile ilgili detaylı bilgi haberimizde.

2015 - 2016 eğitim öğretim yılı 22 Ocak 2016 Cuma günü yarıyıl tatiline girdi. İlk dönem karnelerini alan ve 15 günlük tatille stres atmaya devam eden öğrenciler, Şubat ayında ikinci döneme dinç bir şekilde başlayacaklar. Peki okullar ne zaman açılacak? İkinci dönem ne zaman başlayacak ve bitecek? İşte tüm soruların cevabı...

İlk dönemin 22 Ocak tarihinde sona ermesiyle beraber öğrenciler, hem karne heyecanı yaşadılar, hem de tatile çıkmanın sevinciyle heyecanlandılar. Bu sene öğrenciler için güzel bir haber daha vardı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda öğrencilere yarıyıl tatili için ödev verilmemesi istendi. Bu nedenle de öğrenciler 15 tatili diledikleri gibi geçirebilme imkanına sahip oldular. Çocuklarının ödevinin olmaması veliler için de çok rahatlatıcı oldu. Böylelikle ailecek başka aktiviteler yapabilecek olan veliler çocukları da strese girmeyeceği için de mutlu oldular.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ne göre 22 Ocak 2016 Cuma günü sömestr tatiline çıkan öğrencilerin tatili 8 Şubat 2016 Pazartesi günü sona erecek. 

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayan ikinci dönem 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler bir eğitim yılını daha geride bırakarak karnelerini alacaklar. Ancak öğrencilerin aksine öğretmenlerin yaz tatili 1 Temmuz 2016 Cuma günü başlayacak.

2016 YGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İkinci dönemin ilk ziliyle okula başlayacak olan lise son sınıf öğrencileri ise çok geçmeden üniversiteye gidebilmek için ilk basamak olan YGS sınavına girecekler. 15 tatili iyi değerlendiren öğrenciler bu sayede açıklarını da kapatma şansını elde edebilecek. 

Son sınıf öğrencileri ikinci dönemin başlamasının ardından bir ay gibi kısa bir süre sonra 2016 YGS sınavına girecekler. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre 2016 YGS sınavı 13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleşecek. Takvime göre sınav sonuçlarının ise 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.

2016 MEB EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak. (28 Eylül olarak değişti)

2015 – 2016 eğitim öğretim yılı dersler ne zaman başlıyor?

Okul öncesi; ilkokul, ortaokulların ders başı tarihi 7 – 11 Eylül 2015olarak açıklandı. Bu tarihler ilkokul ve ortaokulların 1.sınıf öğrencileri için geçerlidir. 

Üst sınıflar için okul başlangıç tarihi 14 Eylül Pazartesi olarak belirlendi. Yarı yıl tatili ise 25 Ocak 2016 günü başlayacak ve 5 Şubat tarihine kadar sürecek. 

Okulların ikinci dönemi ve yılsonu tarihi ise 10 Haziran 2016 Cuma günü olarak açıklandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN ÖDEV YASAĞINA SUÇ ÜSTÜ!

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için Ankara’da bir restorana giden Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında atlıkarınca üzerindeki öğrencilerle sohbet etmek istedi. Çocukların yanına giden Avcı, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında ne işe yaradığını merak edince, gerçek ortaya çıktı. Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları Bakanlığı yeniden harekete geçirdi. Telefonla hem ilgili özel okulun yetkilisini, hem de Ankara İl Millî Eğitim Müdürü’nü arayan Bakan Avcı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istedi.

ÖDEV YASAĞINI DELEN OKULLAR HAKKINDA İNCELEME

Millî Eğitim Bakanlığı’nca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, bu yasağı delen okulların Türkiye genelinde tespit edilip gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlattı.

BAŞARININ YOLU VERİMLİ ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINDAN GEÇİYOR

Her öğrencinin mizacı, karakteri, kişiliği, düşünme stili farklı. Bu nedenle genel bir çalışma programı önermek gerçekçi değil. Bazı öğrenciler kendilerine özgü yöntemler bulup neyi, nasıl yapacaklarına kendileri karar vermeyi tercih eder. Bunlar, kendi çalışma programlarını oluşturmaktan hoşlanır. Bazı öğrenciler kuralları izlemeyi sever ve yapısı önceden belirlenmiş çalışma programlarına uymayı ister. Bazıları ise kuralları ve süreçleri değerlendirmeyi, eleştirmeyi sever. Bir öğrenci, hayatını düzene koyarsa, azmettiği işi başarabilir. İnsan doğuştan getirdiği potansiyelini değiştiremez, ancak daha uygun koşullar sağlayarak öğrenme başarısını yükseltebilir. Öğrencinin, potansiyelinin şimdiki başarı derecesinden yüksek olduğunu anlamasının yolu verimli çalışma alışkanlığı edinip çalışmasından geçiyor.

ESNEK ÇALIŞMA PROGRAMI OLUŞTURUN

Verimli çalışmanın yolu, zamanı belirlenen amaçlara uygun planlamaktan geçiyor. Planlı çalışmak, öğrenciye yaptığı çalışmanın yönünü gösterir, sık sık karar değiştirmekten kurtararak zamanı boşa harcamasını önler. Türk toplumu kültürlerarası araştırmalarda 'esnek zaman' yönelimine sahip bir toplum olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle katı bir çalışma programı yerine esnek bir program uygun olabilir. Planlı çalışma süreci, öğrencinin hangi konuyu/dersi, niçin, ne zaman, nasıl ve nerede çalışacağı sorularına verilecek cevapları içeren etkinlikleri planlamasıdır. Bunun için amaç ve hedefleri belirlemek ve zamanı planlamak önemli. Amaç belirlemek öğrencinin 'Hangi konuyu/dersi niçin çalışacağım?' sorusuna cevap araması ve bulmasıdır. Zamanı planlamak, çalışılacak dersleri ya da konuları belli sürelere bağlamakla olur.

ÖNCE SÜREYE KARAR VERİN

Günlük ve haftalık planların yapılabilmesi için önce süreye karar verilerek, belirlenmesi gerekiyor. Bu planlar çocuğun davranışını değiştirecek. Bu da bir düşünceyi dönüştürecek. Davranış değişmeden düşüncenin değişmesi beklenemez.

Günlük çalışma planı: Öncelikle amaçlar ve hedefler belirlenir. Sonra yapılacak etkinlikler yani çalışılacak dersler sıralanır. Bu dersler önem derecesine göre sınıflandırılır ve günlük plana yerleştirilir.

Haftalık çalışma planı: Bir bakıma belirlenen uzak amaçlara ulaşabilmek için yapılan plandır. Dersler haftalık plana alınırken sınavlara hazırlık, ödevler; sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler, hobiler, kurslar ve dinleme için zaman ayırmak gerekir.

AİLELER DE ÇOCUKLARINA DESTEK OLMALI

Sınav bizim kültürümüzde sadece öğrencide değil, aile üzerinde de baskı yaratıyor. Bunu azaltmak için anne-babalar önce kendilerini tanımalı, eğitmeli ve geliştirmeli. Anne-babalar ve çocuklar olarak hepimiz acemiyiz. Herkes sahip olduğu rolü daha önce hiç deneyimlemedi. Çocuklar, ilk defa ergen oluyor ve böyle sınavlara giriyorlar. Dünya ilk defa parmaklarımız arasında (sosyal paylaşım siteleri, internet bu kadar yaygın halde). Bu süreçte çocukların öykülerini dinlemek, duygusal destek olmak, güvenildiğini hissettirmek, problemleri birlikte çözme/uzlaşma ve koşulsuz kabul uygun yaklaşımlardan. Çocuğunuz ile ilişkilerinizi gözden geçirin. Anne-babaların çocuklarını disipline etme biçimleri; sevgiyi çekme, güç kullanma ve açıklama şeklinde olabiliyor. Bugünden itibaren inanarak, çocuğunuza "sana güveniyorum" mesajını verin. Onu anlamaya çalışın. Çocuğun davranışları yerine düşünceleriyle ilgilenin. Konuştuğunuz konular hep okul, ders, sınav olmasın. Hayat bunlardan ibaret değil. Çocuklarınızla özel ve duygusal konularda sohbet edin. Hikayelerini dinleyin. Güç uygulayarak (internet kullanmayı yasaklama gibi) disipline etmek yerine açıklama yaparak kurallar belirlemeyi tercih edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.