23-24 Ocak AÖF sınav sonuçları açıklanacağı tarih belli oldu mu? AÖF sonuçları sorgula

23-24 Ocak AÖF sınav sonuçları açıklanacağı tarih belli oldu mu? AÖF sonuçları sorgula
AÖF sınav sonuçları belli oldu mu ne zaman belli olur öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. 2016 AÖF sınav sonuçları hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları belli oldu mu ne zaman belli olur öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. 2016 AÖF sınav sonuçları hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.​ AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, tahminen hangi gün açıklanır, daha önce hangi tarihlerde açıklanmıştı? gibi sorular ve 2016 AÖF ile ilgili merak ettiğiniz diğer konular haberimizde yer alıyor.

AÖF SONUÇLARI
Geçtiğimiz hafta AÖF final dönemi sınavları gerçekleştirmişti. Türkiye'nin her tarafından AÖF sınavına gören öğrenciler için zaman zaman AÖF tarafından açıklamalar yapıldı.

Bu açıklamalara göre bazı sorularda hata bulunduğu belirtilmişti. Bunla birlikte AÖF sınavlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili hiç bir açıklama yapılmadı. Büyük olasılıkla açıklama yapılmadan AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) sınavlarının açıklanması bekleniyor.

Geçmişten bu yana AÖF'ün çoğunlukla 10-20 gün arasında sınav sonuçlarını açıkladığını biliyoruz. Bunu göz önüne aldığımızda sınav sonuçlarının açıklanması için biraz daha bekleyeceğiz gibi görünüyor.

AÖF SINAVINDA SORU HATALI ÇIKTI
AÖF sınavı geçtiğimiz gün sona erdi. Milyonlarca öğrenci 23-24 Ocak'ta AÖF güz dönemi final sınavına girdi. Sabırsızlıkla AÖF final sonuçları beklenirken Diplomasi Tarihi dersinde mükerrer soru krizi yaşandı.

Yüzbinlerce öğrencinin katıldığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) dün yapılan 2015-2016 yılı Güz Dönem Sonu sınavında "mükerrer soru" krizi yaşandı. Kitapçık kodu 4715 olan Diplomasi Tarihi dersinin aynı sayfasındaki 14'üncü ve 19'uncu soruların cevaplarıyla birlikte içerik olarak aynı olduğu görüldü.

İKİ AYNI İÇERİKLİ SORU YAN YANA
14'üncü soruda "Uluslararası Enerji Ajansı aşağıdakilerden hangisinin bünyesinde kurulmuştur?" ifadesi yer alırken, cevapları a) OECD, b) NATO, c) OPEC d) BM e) AB şıklarından oluştu. Sayfanın siyah bir çizgiyle bölünmesiyle 2 sütun halinde koyulan ve 14'üncü soruyla yanyana gelen 19'uncu soruda "1975 yılında oluşturulan Uluslararası Enerji Ajansı aşağıdakilerden hangisinin bünyesinde kurulmuştur?" cümlesi cevabında ise a) NATO, b)OECD, c) AET, d) BM, e)AB seçenekleri vardı. Doğru yanıt olan "OECD" 14'üncü soruda "a", 19'uncu soruda ise "b" şıkkında yer aldı.

Açık öğretim fakültesinde okuyan öğrenciler için her dönem normal üniversiteler gibi vize ve final sınavı yapılmaktadır. 2015 - 2016 güz döneni vize sınavları 12 - 13 aralık günleri gerçekleştirilmişti. Bu sınavın sonuçları açıklandıktan sonra dönem sonu sınavları yani final sınavı 23 - 24 ocak tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Sınava giren öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Artık gelişen internet teknolojisi sayesinde artık sınav sonuçları çok kısa bir süre içinde açıklanmaktadır. Sınavlar gerçekleştirildikten en kısa süre içerisinde artık sınav sonuçları açıklanmaktadır. Açık öğretim fakültesi iktisat ve işletme bölümü fakültelerindeki dönemlik kredi sisteme bağlı olarak yürütülen bu program yeni sistemde öğrencilerin başarılı olarak sayılabilmesi için derslerden 35 puan ve daha üzeri puan almaları gereklidir. 

AÖF ile ilgili tüm işlemlerinizi AÖF bürolarından gerçekleştirebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi, sınav sonuç belgenizi, ders kayıt işlemi gibi tüm işlemleri AÖF bürolarından gerçekleştirebilirsiniz. Ama bu işlemleri internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenciler sınava girmeden önce kesinlikle sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmalıdır. Sınav giriş belgenizde bulunan giriş yerinize göre sınava giriş yapabilirsiniz. AÖF resmi internet sitesinden bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfadan işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için öğrenci numaranızı ve şifrenizi biliyor olmanız gereklidir. Öğrenci numaranız ve şifreniz yok ise bunu AÖF bürolarından veya Milli eğitim Müdürlüklerinden alabilirsiniz. Öğrenci numaranızı ve şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. AÖF kurumunun resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra öğrenci giriş sayfasına öğrenci numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra AÖF ile ilgili tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığında da sınav sonuç bilginize bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

AÖF sınav tarihleri ne zaman?
Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 28 - 29 Mayıs 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 02 Temmuz 2016

-AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

-İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak.

-Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

 AÖF sınavları nasıl değerlendirilir?
AÖF sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Açıköğretim sistemi nasıl işler?
Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?
Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim fakültesine nasıl girilir?
Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

AÖF sınav sonuçları belli oldu mu ne zaman belli olur öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. 2016 AÖF sınav sonuçları hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.