Burslarını alamayan öğrenciler perişan

Burslarını alamayan öğrenciler perişan
Anayasa Mahkemesi’yle elele binlerce öğrencinin burslarını adeta gasp eden CHP’ye tepkiler durulmuyor. Çare arayan öğrenci ve ailelerin yoğun başvurusu nedeniyle pek çok belediye başkanlığı sadece talepleri cevaplandırmakla görevli e

CHP ve Anayasa Mahkemesi’nin ortaklaşa bir çıkmaza soktuğu belediye bursları sorunu artarak sürüyor. Belediye başkanlıkları dar gelirli öğrenci ve yakınlarının telefon, internet ve bizzat gelerek yaptıkları başvuruları cevaplandırmaya yetişemiyorlar.  

TELEFONDA AĞLIYORLAR


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden habervaktim’e konuşan bir yetkili, “Bir görseniz gençler, anneler, babalar nasıl üzüntü içindeler. O küçük gibi görülen meblağlar meğer ne çok ihtiyacı gideriyormuş. Telefonda ağlayanlar, yanımıza gelip dert yanıp göz yaşına boğulanlar içimiz burkuyor. İnternet üzerinden gelen feryatlar da ayrı” dedi.  

EKİPLER KURULDU 

Kendilerinin bir yandan çözüm yolları ararken bir yandan da yoğun şikâyetlerle uğraştıklarını anlatan yetkili, “Sonunda çareyi sadece bu işle görevli bir masa kurmakta bulduk. Buradaki arkadaşlarımız, telefonla arayanlara, bizzat gelenlere cevap veriyor, çare arayışlarının sürdüğünü anlatıyor. Aynı şekilde internet üzerinden gelen talepleri de cevaplandırıyorlar” diye konuştu. Yetkili, başta İzmir Büyükşehir olmak üzere diğer CHP’li belediyelerin aynı sorunu yaşadıklarını ve parti yöneticilerinin tepki çeken politikasını savunmak zorunda kaldıklarını da anlattı.  

(Murat Unay – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.