Talas’ın Kınalı Kuzularına Uğurlama

Talas’ın Kınalı Kuzularına Uğurlama
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, vatani görevlerini yapacak Başakpınar, Süleymanlı ve Kepez mahallelerindeki 96/1 tertip askerleri uğurlama törenlerine katıldı.

Başkan Palancıoğlu, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve meclis üyeleriyle birlikte ilk olarak Başakpınar Mahallesindeki törene geçti. Kapalı pazar yerindeki törene 96/1 tertiplerin yanı sıra aileleri de katıldı. Gece olmasına ve soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gören törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünün emeline ulaşmaması için mücadele edeceğiz. Sizler de inşallah ülkemizi savunmak için askere gideceksiniz. İnşallah askerliğinizi sapasağlam yaparak geri döneceksiniz ve ben de nikahlarınızı kıyacağım. Allah hayırlı eylesin. İnşallah güle güle gidip gelirsiniz. Rabbim inşallah ülkemiz üzerindeki oyunları bozsun. Vatani görevlerinizde başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun" dedi.

İlçe Müftüsü Esat Yapıcı da askere gidecek gençlere neden kına yakıldığını anlatarak, "Yavrularımızı ellerine kına yakarak askere yolcu etmek hiçbir kültür ve millette yoktur. Bu sadece bizim milletimizde vardır. Bizde kına kurban için, evlenecek erkek için ve askeri gidenler için yakılır." diye konuştu.

Daha sonra Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler, Süleymanlı Mahallesinde askere gidecek gençler için düzenlenen mevlid programına katıldı. Program kapsamında akide şekeri ve lokum dağıtıldı.

Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler günün sonunda Kepez Mahallesindeki askere gidecek gençlerle bir araya geldi. Konuşmaların ardından tekbirlerle dualar edildi. Tören vatandaşlara çiğ köfte ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.