Başkent'ten Yeni Kulisler

Başkent'ten Yeni Kulisler
Milli Gazete'den Ahmet Yavuz, TBMM mescidinde bir eski bakan ile bir meşhur belediye başkanının ihale pazarlığı yaptığını ileri sürdü. Yavuz, bir vekilin de "Acun istediği zaman Cumhurbaşkanı ile görüşür ama ben görüşemem" diye yakındığını yazdı:

Milli Gazete'den Ahmet Yavuz, TBMM mescidinde bir eski bakan ile bir meşhur belediye başkanının ihale pazarlığı yaptığını ileri sürdü. Yavuz, bir vekilin de "Acun istediği zaman Cumhurbaşkanı ile görüşür ama ben görüşemem" diye yakındığını yazdı: 

İşte o yazı:

Olmaz, olmaz demeyin. İhaleye fesat karıştırılmasını çok duymuşsunuzdur. Peki, mescitteki proje pazarlığının namazı ifsat ettiğini hiç duydunuz mu? Yazalım da haberiniz olsun. Bizzat duyan anlattı.

Geçen hafta Meclis Mescidine iktidarın iki önemli ismi gitmiş. Biri eski, etkili bir bakan. Diğeri de meşhur bir belediye başkanı.

Namaz kılanlara inat bu ikili arasında, arka saflarda sıkı bir proje pazarlığı, konuşması yaşanmış. Öyle ki, proje muhabbeti, “Huşu içinde Hakk’ın divanına durmuş ‘Musallilerin’, namazını ifsad edesiymiş!”

Diyeceksiniz ki, neden su-i zan (olumsuz düşünce) ediyorsun? Belki normal bir hayır işinin projesidir bahse konu. Haklısınız da. Adama kendi partisi bile hüsnü zan (iyi niyet) beslemiyor ki! Biz n’apalım.

Bence ekranlardaki sarışın hatunların karşısında, İslam diye “hikaye-masal” anlatan zamane hocaları, biraz da şunu tartışsınlar: “Mescitte ihale pazarlığı, namazı bozar mı?!”

MECLİS’E HDP VE UMRE MOLASI

TBMM bu hafta tatil. Genel Kurul çalışmayacak. Kurumların bütçelerinin görüşüldüğü Plan Bütçe de tatilde. Peki, vekiller bu arada neler yapıyor? 

Parlamenterler Birliği bir organizasyon yaptı. 147 kişilik bir uçak, kutsal topraklara umre için kalktı. 97’si milletvekili, 40’ı bürokrat. Başbakan Davutoğlu da malumunuz Suudi Arabistan’a gitti, umre yaptı. Sanırım, başka milletvekilleri de umreye gitti veya gitmek isteyecektir.

Meclis çalışsaydı bu hafta İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşecekti. Ancak aynı gün Meclis dışında ve içinde protestoların yapılacağı bilgisi de ortalığa düşmüştü.

Meclis kulislerinde konuşulanlara göre HDP’nin Genel Kurulda, “Türkiye devleti, Güneydoğu’da Kürt halkını katlediyor” propagandasına alet olmamak ve protestoları “ertelemek” için “1 hafta mola” dendi.

HER TARAFI BÖL, KIBRIS’I BİRLEŞTİR!

Bizim Joe var ya. İşte O. Bildiniz. Kipalı olan. İşte o Biden, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis’e demiş ki; “Kıbrıs’ı tekrar birleştirecek iki toplumlu ‘çözümün’ sağlanması için Türkiye’de ‘Olumlu görüşmeler’ yaptım.” 

Bu kipalılar garip adamlar! Bütün stratejik ülkeleri çözüm-barış adına iki topluma-devlete bölüyorlar. Sudan-Yemen-Libya-Irak-Suriye gibi. Türkiye’yi Doğu-Batı diye bölmek için 40 yıldır çalışıyorlar. Kıbrıs’a gelince birleştirmek için can atıyorlar.

MECLİS’TE HARUN YAHYA TARTIŞMASI

MHP’nin Plan Bütçe Komisyonu üyesi iki çalışkan ve etkin vekilleri Mehmet Günal ve Erhan Usta’ya ilaveten geçen hafta toplantıya genç milletvekili Erkan Haberal da katıldı.

MHP Ankara Milletvekili Haberal, Adnan Oktar’ın (Harun Yahya) “Karanlık Tehlike: Bağnazlık ve Amerika’nın Görmediği PKK” kitaplarıyla geldi. Ve Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık’a sordu: “Bu kitaplar, neden toplatılacak kitaplar arasında yok?”

Malumunuz Devlet Bahçeli, bir süredir istirahatte. Akıllara takılan soru ise şu: Acaba Devlet Bey olmadığı için mi vekiller, kitaplara taktı.

Ya da ülkenin gündemi terör, operasyonlar, anayasa, bütçe, başkanlık, Suriye gibi hayati konuları tartışırken Meclis’te milletvekillerinin gündemi kendilerine gönderilen kitaplar mıdır?

Haydi, imaj ve algıyla ilgili rezervi anladık. Peki; Amerika-PKK ilişkisini anlatan kitaptan bir MHP’li neden rahatsız olur? Bunu anlayamadık doğrusu.

“ACUN GÖRÜŞÜR, VEKİL GÖRÜŞEMEZ”

Haydi diğer kanalları geçtik. Ya Hükümete, özelikle de Saray’a yakın tv kanallarında “Eteğiyle baş örtme modasına” ne demeli! Hani şu Acun’un kanalındaki skandal görüntüler…

İşte yaşanan bu dejenerasyon iktidar vekillerini de rahatsız etmiş. Bir hayli de sitemliler. Onlardan biri anlattı. “Acun istediği zaman Cumhurbaşkanımızla görüşür. Ama ben görüşemem. Amcası da partimizde milletvekili.” İsim istemeyin. Vekillerden çıkan inilti bu kadar!

BİLİYOR MUYDUNUZ?

Muhtarlardan sonra Cumhurbaşkanlığı’nın konuğu olan kaymakamların, “Jandarma ve müftülerden az maaş alıyoruz, biz de zam istiyoruz” dediğini...

Ahmet Yavuz / Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum