Başbakan Davutoğlu: Tereddüt Etmeyeceksiniz

Başbakan Davutoğlu: Tereddüt Etmeyeceksiniz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu mülki idari amirler bir arata geldiği toplantıda konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde millet vicdanı ile devlet aklının birleştiği eylem planını açıklayacağım. Sizin de bölgede olanlar hakkında bilginizin olmasını istiyorum. Her şeyi bilmenizi istiyorum. Ayrıntısına kadar soracağım. 

Bizim devlet anlayışımız kudret ve şefkata dayanıyor. 

Halktan izole bir yönetim anlayışımız olmayacak. Halkın taziyesinde de düğünde de bir arada olacaksınız. 

Kerkük'e gideceğim gece önüme 50 tane rapor koydular. Yok bölücü örgüt şöyle yapacak. diye. Dedim ki 'Ben Kerkük'ün kokusunu almadan gitmeyeceğim" dedim.

Tabii ki tedbirini alacaksınız. 

Doğu ve Güneydoğu'da sivil toplum kuruluşu ve önderleriyle gerektiğinde oturup konuşulacak. 

"TEREDDÜT ETMEYECEKSİNİZ"

Bu güç bana millet tarafından 4 yıllığına verildi. Hak edersen uzatılır, hak etmezsen uzatılmaz. Sizlere gelen makam da milletten gelmiştir. Aldığımız kararlarda tereddüt gösteremeyiz. Tereddüt eden devlet adamı olamaz. 23 Temmuz'da tereddüt etseydik, Türkiye ateş çemberinin içine sokulmuştu. Biz tereddüt etmediysek, siz de etmeyeceksiniz.

Meşruyetin denetlebilirliği de hukuk devleti kuralıdır. Gücün meşruiyetinden kaçarsanız çağdaş, demokratik, hukuk devletini yaşatamayız. Hesap sorulduğunda da hesaba hazır olmalıyız. Bütün bu mücadelede 6 hususa özen göstermelisiniz.

HALKIMIZLA İÇ İÇE OLACAKSINIZ

Birincisi bu görevlerin anlamı, muhtevası halkımızın geleceğidir. Halkla içiçe olunacak, izole bir devlet olmayacak. Bir vali, kaymakam makamı dışında sorumluluk alanındaki her mahalleye gitmemişse, vatandaşın gözyaşı silmemişse ne kadar çok çalışırsa çalışsın vazifesini yapmış olmaz. Önce siz o yaşı göreceksiniz. Her ne surette olursa olsun halkla içiçe olacaksınız. Acısında da, düğünde de bir arada olacaksınız. Gelenek neyse her faaliyette en önde siz olacaksınız. STK önderleriyle doğrudan bilgi almanızı, onların hissiyatına önem vermenizi istiyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.