Sadaka Derneği Afganlı Yetimlere Sahip Çıktı

Sadaka Derneği Afganlı Yetimlere Sahip Çıktı
Ankara merkezli Sadaka Derneği, Afganlı yetimlere sahip çıktı. Tahar ilinde açılan Daru-l Hıfz Sadaka Medresesi’nde yetimlere hafızlık eğitimi veriliyor. Küçük hafız adayları, duaları böyle okudu...

Merkezi Ankara’da bulunan Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimleriyle Afganistan’ın Tahar ilinde Aralık 2015’te resmi açılışı yapılan Daru-l Hıfz Sadaka Medresesi’nde hafızlık eğitimlerine tüm hızıyla devam ediliyor.

Tam kapasite hizmet veren medresede yüz talebe hafızlık eğitimi alıyor. 50’si kız ve 50’si erkek olan talebeleri yüzde 70’ yetim. Medresede iki bayan, iki de erkek olmak üzere dört öğretmen görev yapıyor. Medrese’de yetim ve yoksul çocuklara sahip çıkılırken iyi bir eğitim almaları için gayret gösteriliyor.

videogaleri.gif

MİNNET DUYUYORLAR

Küçük hafız adayları yazdıkları mektuplar aracılığıyla kendilerine bu imkânları hazırlayan hayırseverlere minnet duyduklarını ifade ediyorlar. Başta Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olmak üzere kendilerine destek veren tüm bağışçılara teşekkür ettiklerini söyleyen talebeler, Türkiye’ye ve kendilerine bu ortamı hazırlayanlara her fırsatta dua ettiklerini dile getiriyorlar.

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum