İmam Cemaat Kavgası Pahalıya Patladı

İmam Cemaat Kavgası Pahalıya Patladı
Tuzla’daki Mimar Sinan Camii’nde “Münafık, bu nasıl namaz” diyen Özal K.’ya yumruk atan imam Galip Ş.’ye bin 500 TL ceza verildi. “Camiyi bombalarım” diyen Özal K.’nın cezası ise 6 bin 820 TL olarak belirlendi.

İSTANBUL Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan ve mahalle ile aynı adı taşıyan camide imam ile cemaatten bir gencin yaşadığı yumruklu kavga, her iki tarafa da pahalıya mâl oldu.

YeniYüzyıl gazetesinden  Esra Alus'un haberine göre 29 Ocak 2013’te Özal K. namaz kılmak için gittiği Mimar Sinan Camisi’nin imamı Galip Ş.’ye, “Münafıklar. Siz Müslüman değilsiniz. Münafık hoca, böyle namaz olmaz” diye hakaretler etti. Bunun üzerine İmam Galip Ş., kendisine hakarette bulunan ve üzerine saldıran Özal K.’ya yumruk attı. Araya giren cemaat, ikiliyi güçlükle ayırdı. Tarafların şikayeti üzerine kavga adliyeye taşındı ve soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Özal K. hakkında, ‘basit yaralama’ , ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 2 yıldan 5.5 yıla kadar; yumruk atan imam Galip Ş. hakkında ise, ‘kasten yaralama’ suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davada imam Galip Ş., gencin kendisine münafık demesine çok sinirlendiğini belirterek, “Sadece öğlen değil, akşam namazında da aynı kelimeyi edince sinirlenip yumruk attım. O da bana eline geçirdiği tahtayı attı ama isabet ettiremedi. Ben onu affettim” dedi. Özal K. da, “İmam sünneti hızlı kıldırdı diye kızdım ve ‘münafık, sen Müslüman değilsin’ diye bağırdım. Akşam tekrar camiye gittiğimde beni yumrukladı. Sonra sinirle, ‘seni öldürürüm, camiyi bombalarım’ dedim. Tahta fırlattım. Ama o beni affetti, barıştık” diye konuştu.

 Tahta silah sayıldı

Hakim, Özal K.’yı, imama hakaret suçundan 304 gün hapis cezası karşılığı 6 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığa, attığı tahtayı da silahtan sayarak, görevli memuru yaralamaya teşebbüsten 740 lira daha adli para cezası; tehdit suçundan ise 5 ay hapis cezası verildi. Hakim, imam Galip Ş.’ye ise basit yaralama suçundan 75 gün hapis cezası karşılığı bin 500 lira adli para cezası verdi. Hakim, her iki tarafın cezasını sabıkasız oluşları nedeniyle erteledi.

İmam daha önce de kavgada bıçaklanmıştı

Mimar Sinan Camisi imamı Galip Ş. ile cami dernek başkan yardımcısı Necati Ö. arasında 25 Haziran 2014’te çıkan tartışma bıçaklanmıştı. Yaz döneminin başlamasıyla Kur’an kursu kayıtlarında artış yaşanınca, Galip Ş. Kursiyer sayısının 40’ı geçmesi üzerine cami tek başına yetersiz kaldığını ve bu yüzden yeni bir hocanın takviye edilmesi gerektiğini söyledi. Bunu kabul etmeyen cami dernek başkan yardımcısı Necati Ö., Galip Ş.’yi karnından bıçakla yaralamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum