Şehidin Çocukluk Arkadaşından Duygusal Mesaj

Şehidin Çocukluk Arkadaşından Duygusal Mesaj
Özel harekatçı arkadaşı Güney'in şehit olacağını rüyasında gören Keleş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda terörle mücadele eden asker ve polislere destek olunmasını istedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 31 Ocak Günü şehit düşen 24 yaşındaki özel harekat polisi Ömer Güney'in şehit olacağını rüyasında gören çocukluk arkadaşı Alperen Tuğsat Keleş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda terörle mücadele eden asker ve polislere destek olunmasını istedi.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Sivaslı özel harekat polisi Ömer Güney'in şehit olmadan birkaç gün önce Whatsapp üzerinden görüştüğü ve gördüğü rüyayı arkadaşına anlatan Alperen Tuğsat Keleş, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj paylaştı.

Keleş sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şehit Ömer Güney'in şehadetinden bir hafta önce gördüğü rüyayı sosyal medya ve görsel basınla paylaştığını, bu durumdan sonra terörle mücadele eden asker ve polise destek olmak için birçok kişinin kendisini aradığını söyledi.

"BİZ RAHAT UYUYALIM DİYE ÖMÜRLERİNDEN VERİYORLAR"

Şehitlerin her şeyden fedakarlık ettiğini söyleyen Keleş, "Bu olaylar sonucunda sizden bir ricam var. Daha doğrusu yüce Türk milleti olarak görevimizi hatırlatırken sizlerin alçak gönlüne, samimiyetine sığınarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Haddimizi aşarsak affola. Vatanı namus bilip, anadan, bacıdan, yardan daha üstün gören Türk milleti geçmişte sayısız şehit verdi, vermeye de devam ediyor. Şehitlerimizle ne kadar gurur duyuyor, sahipleniyor, geride kalanlarına sahip çıkmaya çalışıyorsak bir o kadar da gazilerimize sahip çıkmalıyız. Hatta daha fazlasını şu an bölgede görev yapan, vatan için çarpışan yiğitlerimize göstermeliyiz. Onlar unutulmaya, sadece şehit olduğunda haberlerde iki dakika çıkmaya layık görülecek insanlar değiller. Biz rahat uyuyalım diye ömürlerinden, ailelerinden çalıp bizim için feda ediyorlar" diye konuştu.

"BU ASLANLAR DIŞINDA KİM CANINI ÜÇ, DÖRT BİN LİRAYA FEDA EDER"

Doğuda haç ve hilalin savaşının yaşandığını asker ve polisin canını dişine takarak mücadele ettiğini vurgulayan Keleş, insanların asker ve polisin aldığı maaşa gaddarca yaklaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bin 300 liralık asgari ücretli işleri beğenmeyip sıcacık evden çıkmaya minnet etmezken bu adamlara hangi zihniyet "maaş alıyorsun tabi ki çatışacaksın gerekirse can vereceksin" diye gaddarca yaklaşır? Şu anda haç ile hilalin savaşı yaşanırken, onların bizim desteğimize, dualarımıza ihtiyacı varken neden sessiz kalalım? Sadece ölünce mi hatırlayalım? Hiç düşündünüz mü bu adamlar orda ne yiyor? Ne içiyor? Nerede konaklıyor? Kaç günde bir banyo yapıyor?"

"ÖMER'İM ŞEHİT OLMADAN ÖNCE SON KEZ YEDİ BAKLAVAYI"

10 Ocak Günü şehit arkadaşı ile Whatsapp üzerinden görüştüğünü orada görev yapanlara destek olmak için bir şeyler yapmak istediğini söylediğini belirten Keleş, "Ömer'e sosyal medyada paylaşımlarını gördüğüm Emekli Özel Harekatçılar Derneği diye bir şeyden bahsettim. Paylaşımlara göre bu dernek bölgede görev yapan kolluk kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor, aslanlarımıza tatlı, kanamayı durdurucu tıbbi malzeme, cep ısıtıcı torba, telefon şarjı için yedek güç ünitesi gibi temel malzemeler gönderiyordu. Kendisinin görev yaptığı yerlere ulaşıp ulaşmadığını, ona göre derneğin hesabına para göndereceğimi sorduğumda ise verdiği cevap yine yüce gönlünün bir örneğiydi. "Gardaşım duydum öyle şeyler de, bu kalabalık curcunada herkese ulaşır mı bilmem. Ama yine de yolla gardaşım ben yemezsem gardaşlarım yer, büyük dua alırsın'. Büyük bir para olmasa da maddi imkanlarımın doğrultusunda derneğin hesabına parayı gönderdim. Aradan altı gün geçti. Yani tarih 16 Ocak olduğunda ise Ömer bana fotoğraf attı. Önünde bir baklava kutusu. Biliyor musunuz? O gün tam 1 ton baklava gönderilmiş Cizre'ye, Sur'a, Silopi'ye ve şimdi şehit oldu Ömer'im. Ölmeden son bir kez de olsa yedi baklavayı. Belki de haftalardır kursağından geçen tek farklı şeydi. Allah o dernek çalışanlarından da, askerimizden ve polisimizden de razı olsun" ifadelerini kullandı.

"ONLARIN BİZİM DESTEĞİMİZE İHTİYACI VAR"

Askerlerin ve polisin desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Keleş, "Devlet gerekli malzeme desteğini sağlasa da onların bizim varlığımıza, desteğimize ihtiyacı var. Uğruna can verdikleri bu milletten dua, mektup, destek mesajları bekliyorlar. Aslanlarımız cenk ederken onlara maddi manevi destek vermek boynumuzun borcu. Yüzlercesi, binlercesi şehit oldu, onlara adam akıllı sahip çıkamadık, bari geride kalanların yüzünü güldürelim" dedi.

İHA 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum