FETÖ'nün Alevileri Kışkırtma Planı

FETÖ'nün Alevileri Kışkırtma Planı
FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesi, bir kaç gün öncesine kadar kötülediği Alevileri birden sevmeye başladı. Amaç, hükümet ile mücadelede Alevileri FETÖ’nün yanına çekebilmek.

Birkaç gün öncesine kadar Aleviler’i kötüleyen, hakaret eden yayınlar yapan Fethullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) yayın organı Zaman Gazetesi, fikir değiştirdi ve Aleviler’i öven yazı dizisi başlattı. Sözde Alevi dostluğuna soyunan Zaman Gazetesi’nin planı çabuk deşifre oldu. Aleviler’in kanaat önderleri yayınları şöyle değerlendirdi: “ FETÖ’nün yeni silahı bu. Yıllardır Aleviler’in içine sızmaya çalışıyorlar. Amaçları hükümeti Aleviliğin karşısında göstermeye çalışmak. Kurdukları 12 dernek, 2 vakıf ve federasyon aracılığıyla Aleviler’i hükümetin karşısında yer almaları için örgütlemeye, kışkırtmaya çalışıyorlar.”

Gazete daha önce “Ehli sünnet dışı sapık bir mezhep” olarak nitelediği Aleviler için şimdi yazı dizisi başlattı
 
Oysa Zaman Gazetesi’nin tarihi, Aleviler’i aşağılayan yayınlarla dolu. İşte birkaç örnek: Gazetenin 13 Aralık 1988 tarihli bulmacasında “Ehli sünnet dışı sapık bir mezhep” şeklindeki soruya “Alevi” yanıtı verilmişti. 2007’nin kasım ayında bombalı bir saldırıyla ilgili haberde, saldırıyı düzenleyenin Alevi olduğu özellikle belirtilmişti. Gazetenin 21 Temmuz 1993 tarihinde Başbağlar katliamıyla ilgili haberi de tepki çekmişti. Haber “Aleviler adına katliam” başlığıyla verilmişti. 
 
FETÖ’nün uzun süredir Alevi kanaat önderlerini yasa dışı dinlediğinin ortaya çıktığını hatırlatan İzmir Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin olayı şöyle değerlendirdi: “Türkiye’nin iki yumuşak karnı Kürtler ve Aleviler. Paralel Yapı 20 milyon Alevi’yi hükümete karşı yönlendirmeye çalışıyor. FETÖ, Aleviler’e de sızmak istedi, başaramadı. FETÖ’yü sanki Aleviliğin yanındaymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama Anadolu Aleviler’i bunu yemez.” Dersim Dernekleri Federasyonu eski Başkanı Özkan Tacer de, “ FETÖ’ye yönelik mücadeleye Aleviler de çekilmek isteniyor. Böyle durumlarda her zaman Aleviler arka bahçe olarak görülüyor.  Biz oyuna gelmeyeceğiz” dedi. Alevi işadamı Yalçın Özdemir, 2 yıl önce başlatılan Cami-Cemevi Projesi’nin bu tezgahın bir ürünü olduğunu söyledi.

alevileri-hukumete-karsi-kiskirtacaklar_2047288_720_400.jpg

TEHLİKELİ BİR OYUN

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, hükümetin Aleviler’in sorunlarıyla ilgili iyi niyetli bazı çalışmalarının olduğunu söyledi. Altun, “Fakat başkaları tarafından çeşitli oyunlar, tuzaklar veya kafa karıştırıcı iddialar ortaya atılıyor. Herkes kendine göre bir değerlendirme yapıyor. Bunlar ‘Daha fazla ortamı nasıl karıştırırım’ hesapları peşinde. Zaten ortada bir sorun var. Aleviliği ideolojik olarak kullananlar var. Bu çok tehlikeli. Gerek yok. Aklıselim yaklaşmak lazım” dedi.

Gezi’yi örnek aldılar

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, yeni tezgâhı şöyle değerlendirdi: “Alevi olmayanlar üzerinden dernek ve vakıflar kurdular. Başındaki isimler Pensilvanya bağlantılı. Alevilik’le ilgileri yok. Amaçları aynı Kürtler’de olduğu gibi Aleviler’i de hükümete karşı ayaklanmaya yönlendirmek. FETÖ Alevi işadamlarından haraç topladı. Paralarla yemekler verdiler, geziler düzenlediler. Murat Cengiz Hortoğlu, her ay gidip ABD’de Gülen’in elini öpüyor. Amaçları Gezi olayları gibi Aleviler’i hükümete karşı kışkırtmak. Yayın organları buna zemin hazırlıyor.”

Bugün 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum