Nazlıaka Kılıçdaroğlu'na Resti Çekti!

Nazlıaka Kılıçdaroğlu'na Resti Çekti!
Atatürk portresinin bir CHP'li vekil tarafından çöpe atılması skandalını örtbas etmeye çalışan Kılıçdaroğlu, olayı anlatan Aylin Nazlıaka'yı cezalandırdı. Bu duruma sinirlenen Nazlıaka, Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi: "O ismi ya sen açıklarsın ya da ben."

Aylin Nazlıaka’nın ihracına kadar varan CHP’deki Atatürk fotoğrafının indirilmesi krizi, Parti Meclisi toplantısına kaldı. O ismi Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğini belirten Nazlıaka, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu açıklamazsa, Parti Meclisi’nde ben açıklayacağım” mesajı verdi.

Turktıme'ın haberine göre, CHP’yi sarsan “Atatürk’ün portresini indiren milletvekili skandalında” düğüm yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısında çözülecek. CHP’de 50 gündür devam eden Atatürk’ün resmini indiren CHP’li milletvekili skandalını aydınlatmak için CHP yönetimi soruşturma komisyonu kurmuş ve o komisyon ilgili vekilleri dinledikten sonra olayı doğrulayan raporu CHP yönetimine sunmuştu.

Çarşamba günü toplanan CHP MYK’dan da skandalın duyulmasına neden olan ama Atatürk’ün resmini indiren vekilin ismini açıklamayan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi için rapor Parti Meclisi’ne sevk edilmişti. İşte o karar Pazar günü toplanacak Parti Meclisi’nde oylanacak ve Nazlıaka’nın siyasi kaderi tayin edilecek. PM raporu kabul edip Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ederse, YDK, Aylin Nazlıaka’nın partiden ihraç edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Nazlıaka: “O ismi ya Kılıçdaroğlu açıklar ya da ben”

CHP Genel Merkezi’nden sızan kulis bilgilerine göre hakkındaki ihraç kararı PM toplantısında oylanacak olan Aylin Nazlıaka, bazı Parti Meclisi üyelerini aradı “Benim Atatürkçü olduğumu biliyorsunuz. Benim hukukumu koruyun” diye sitem etti.

O Parti Meclisi üyeleri de “Aylin Hanım size güvenmek istiyoruz fakat bu işin aslı astarı nedir bilmiyoruz. Bu konuda bize aydınlatıcı bilgiler vermeniz gerekir” yanıtı verdi. Bunun üzerine Aylin Nazlıaka’nın şöyle konuştuğu ifade edildi: “Ben bu ismi, gereğini yapacağını düşündüğüm için Genel Başkanıma arz ettim. Pazar günü tüm Parti Meclisi üyeleri önünde Kemal Bey’e bu ismi söylediğimi açıklayacağım. Ve Kemal Bey’e de ‘Ya siz bu ismi burada açıklayın ya da ben hem burada Parti Meclisi üyelerine hem de medyaya açıklayacağım’ diyeceğim. Ben masumum. Masum bir insanın siyasi katline nasıl müsaade edersiniz diye soracağım. Suçlu, başka bir CHP milletvekilli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum