Türkiye'nin En Büyük Feribotu Suya İndi

Türkiye'nin En Büyük Feribotu Suya İndi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 136 metre uzunluğa sahip olan Türkiye'nin en uzun feribotunu inceledi.

Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ile İskele sahilinde, Türkiye'nin en büyük feribotunu inceledi. 

Tatvan Tersanesi'nde yaptırılan feribotun 136 metre uzunluğunda olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Feribot 136 metre uzunluğunda ve tamamen Tatvan'da yapıldı. Önce tersane yaptık sonra bu feribotu tamamladık.

Mayıs ayında devralacağız. Tamamen Türk mühendislerin projelendirdiği, Türk işçilerin ve mühendislerin el emeği göz nuru bir iştir. Kıt şartlarda böyle önemli bir projeyi gerçekleştirmek büyük bir başarıdır. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. İnşa aşamasında buraya yurt dışından makine getirmeye karar vermişlerdi.

Ben yüklenici firmaya 'buraya yerli makine kuralım' dedim. Eskişehir'de bunları inşa ettik, her biri 8 bin beygir gücünde olan bu makineleri feribotta kullandık. Tamamen yerli makineler kullanıldı. Yakıt tasarrufu da önceki feribotlara oranla yüzde 60 daha fazla." Yıldırım, yüksek manevra kabiliyeti sayesinde feribotun kendi etrafında 360 derece dönebildiğini ifade ederek, bunun yanaşma sırasında yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığını kaydetti.

Yıldırım, "Taşıma kapasitesi önceki feribotlara oranla 3 kat daha fazla. İnşallah bunların devreye girmesiyle büyük bir ihtiyaç karşılanacak. Bu aslında deniz üzerine inşa edilmiş bir demiryoludur. Bunu böyle görmek lazım. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. Biz bir adım daha öteye gittik ve trenleri denizin altından geçirdik. Şimdi de arabalar geçecek" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.