Ekmek Almak İçin Yataklarını Sattılar

Ekmek Almak İçin Yataklarını Sattılar
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2 yıl önce anneleri ölen, babalarının da yalnız bıraktığı üç kardeşin verdiği hayata tutunma mücadelesi görenlerin yüreğini burkuyor.

Kadirli ilçesi Şehit Orhan Gök Mahallesinde ikamet eden Berkay G .(17) , Burak G. (16) ve Samet G.(12) isimli üç kardeşin bir evde kötü koşullarda yaşamaları görenlerin içini acıtıyor.

Üç kardeşin anneleri Huriye G. önce felç oldu. Huriye G. hastalığının 5'inci yılında 2 yıl önce hayatını kaybetti.

Anne Huriye G.'nin hayatını kaybetmesinin ardından baba Abdullah G. ise "Çalışmaya gidiyorum" diye evden ayrıldı ve İstanbul'a gitti.

iha-20160206aw652777-1-t.jpg

Anneleri ölen babaları da İstanbul'a giden üç kardeş evde yalnız yaşamaya başladı.

Üç kardeşten sadece en küçük olan Samet okula gidiyor. Diğer kardeşler ise eğitim ve öğretimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şu anda herhangi bir geçim kaynağı olmayan kardeşler, zaman zaman Kadirli Belediyesine ait aş evine giderek karınlarını doyurduklarını belirtiyor.

iha-20160206aw652777-3-t.jpg

"YATAĞIMIZI ESKİCİYE SATTIK YİYECEK BİR ŞEYLER ALDIK" 
Kardeşlerden Burak G., "Geçtiğimiz günlerde yiyecek ekmeğimiz dahi yoktu. Yatağımızı eskiciye sattık yiyecek bir şeyler aldık. Biz yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu .

iha-20160206aw652777-2-t.jpg

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise evde yalnız yaşayan üç kardeş ile ilgili olarak sosyal hizmetler ilçe müdürlüğüne ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürüne talimat verdiğini, çocuklar için her türlü yardım ve desteğin yapılacağını söyledi.

İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.