İngiltere'de ırkçılar Müslümanların evini bastı

İngiltere'de ırkçılar Müslümanların evini bastı
İngiltere'de Müslüman bir ailenin evine baskın yapan kimliği belirsiz kişiler 'sizi pislik IŞİD'liler, öldürüleceksiniz' diyerek hakaretler savurdular.

İngiltere'de Çarşamba günü akşam saatlerinde Müslüman bir ailenin evine baskın yapan çete "Sizi öldüreceğiz, IŞİD'li pislikler" diye bağırdığı öğrenildi. Yüzleri maskeli üç kişiden oluşan grubun ellerinde tabanca, bıçak ve satır olduğu da öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer olayın bir soygun olmadığını ve ırkçı bir çete tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Irkçı saldırının ardından hayatlarından endişe eden aile üyelerinin Greater Manchester'da bulunan akrabalarının yanına gittiği kaydedildi.

Olayla ilgili araştırma yapan dedektif Ben Cottam, "Bu ırkçı nefret suçudur. Bu aileler için çok üzücü bir durum. Yetkililer olarak böyle bir zamanda onların yanında olmalı ve destek olmalıyız" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de Müslümanlara yönelik saldırı vakaları daha önce de yaşanmıştı. Avrupa ve ABD'de son yıllarda artan İslamofobik saldırıları burada yaşayan Müslümanları her geçen gün endişelendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.