İHH Başkanı: 'Rusya’nın nereden saldıracağı belli değil'

İHH Başkanı: 'Rusya’nın nereden saldıracağı belli değil'
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, onlarca yıl sürecek bir kaos ve savaşın içinde olunduğunu söyledi.

Medeniyet Gençliği Derneği Bursa Şubesi’nin düzenlediği, Cumartesi sohbetleri programına katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Türkiye dünya tarihinde ilk defa mültecilere bu kadar yardım eden bir ülke örneğini gösterdi. Ciddi miktarda imkanlarını seferber etti. Modern dünya buna destek vermesi gerekirken kendi içerisindeki mültecileri dahi dışarı çıkarmaya çalışıyorlar. Avrupa korkunç bir uygulama yapıyor. Çocuklara tecavüz eden suçluların kaldığı adalara mültecileri gönderiyorlar. Mültecilere adeta siz insan değilsiniz Avrupalının dışında dünyada hiçbir insan unsuru yoktur dercesine hakaret ediyorlar" dedi.

5 yıl değil belki onlarca yıl sürecek kaos ve savaşın içinde olunduğunu belirten Yıldırım, "Yarın Mısır, Azerbaycan, Gürcistan’da savaş olabilir. Rusya’nın nereye saldıracağı belli değil, bundan sonraki şartlarımızı savaşta mağdur olan insanlara da yardım etmek üzere şekillendirmek mecburiyetindeyiz. Yardım da yorulma yoktur. Yardım da devamlı mazlumun ve düşkünün yanında olmak vardır. Dünyanın en fakir ülkesi Bangladeş, 1 milyon 500 bin mülteciyi barındırıyor. Avrupa kadar bağırmıyor. Avrupa 20 bin mülteci için dünyayı ayağa kaldırıyor. Avrupa’nın istediği tek bir şey var mülteci almak değil, iyi yetişmiş insanları alıp kendine hizmet ettirmek. Doktor, mühendis ve ilim adamlarını almak istiyor. Bunların dışında kadın ve çocuklar hiç önemli değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum