Karlı Yollara "Pat Pat" Lastiğiyle Çözüm Buldu

Karlı Yollara "Pat Pat" Lastiğiyle Çözüm Buldu
Erzincan'da oto tamirciliği yapan bir esnaf, karla kaplı yollarda otomobiliyle rahatça yol alabilmek için aracına "pat pat" lastiği taktı.

Üzümlü ilçesinde oto tamirciliği yapan Mustafa Uçarkuş, karla kaplı yollarda otomobiliyle rahatça yol alabilmek için aracına kar lastiği kullanmak yerine "pat pat" lastiği taktı. 

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde 10 yıldır oto tamirciliği yapan Mustafa Uçarkuş, 1987 model aracında kış mevsimi için yaptığı lastik seçimiyle yaşadığı yerde dikkat çekti. Otomobiline karda daha iyi yol tutuşu sağlamak amacıyla "pat pat" olarak adlandırılan çiftçi araçlarında kullanılan kalın dişli lastiklerden takan Uçarkuş, bu uygulamanın kar lastiklerine göre çok daha iyi sonuç verdiğini iddia etti. 

Uçarkuş, AA muhabirini yaptığı açıklamada, kış mevsiminde özellikle kırsal bölgelerde yolların karla kaplı olması nedeniyle hep aklında yapısıyla karda daha iyi tutuş sağlayacağına inandığı "pat pat" lastiklerini otomobilde uygulamak olduğunu ifade etti. 

Bunu aynı zamanda lastik değişimi işi yaptığı işyerine gelen bir müşterisinden aldığı çıkma lastiklerle deneme şansı bulduğunu anlatan Uçarkuş, "Deneme amaçlı böyle bir şey düşündüm ve yaptım. Yaptığım denemede pat pat lastiklerinin karda performansının çok yüksek olduğunu gördüm. Lastikler karda mükemmel performans gösteriyor. Yaklaşık yarım metre karda bile kesinlikle mükemmel şekilde, kar tipi lastikten bile güzel şekilde yol alıyor" dedi. 

Müşterilerinin ilgisini çekiyor 

Yarım metreye yaklaşan karlı yollarda çevredeki insanların meraklı bakışları altında "pat pat" lastikli aracını kullanan Uçarkuş, aracının gördüğü ilgiden de oldukça memnun.

Lastiklerin müşterilerinin de ilgisini çektiğini ifade eden Uçarkuş, "Lastik uygulamasına müşterilerimden de talep var. Bunun dışında görenlerinde çok dikkatini çekiyor. Kimisi gülüp, hatıra olarak fotoğrafını çekiyor" dedi.

Uçarkuş'un lastikleriyle dikkat çeken aracının karlı yolda ilerleyişini ilgiyle izleyen Eyüp Başgöl, aracın karda gidişine inanamadığını belirterek, "İlk defa gördüm, çok güzel olmuş. Yarım metre karda aracın gittiğini gördüm ve dikkatimi çekti. Lastikleri gördüm çok hoşuma gitti" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.