Bursa’da 34 Mülteci Yakalandı

Bursa’da 34 Mülteci Yakalandı
Bursa'da mülteci taşıyan minibüsün şoförü trafikte bir vatandaşla tartışmaya başlayınca minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı.

Bursa'da mülteci taşıyan minibüsün şoförü trafikte bir vatandaşla tartışmaya başlayınca minibüsü yolda bırakarak kayıplara karıştı. Minibüsün içindeki kadın ve çocukların da bulunduğu 34 mülteci Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından alındı.

Olay, gece saatlerinde Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 LV 5689 plakalı minibüs şoförü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesinin ardından otomobil sürücüsü 155'i arayınca minibüsün sürücüsü kaçarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri minibüsün içinde mülteciler ile karşılaştı. Polis ekipleri, 2'si bebek, 5'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere toplam 34 mülteciyi minibüs ile Çekirge Polis Merkezi'ne getirdi. Burada alınan ifadelerinde mültecilerin hepsinin Afganistanlı oldukları, İran üzerinden Türkiye'ye girdikleri, İstanbul'da bir süre bekledikten sonra Bursa üzerinden İzmir'e giderek botlarla Yunanistan'a geçecekleri bilgilerine ulaşıldı. Ayrıca mülteciler 2 bin dolar verdikleri insan tacirlerinin isimlerini ve kim olduklarını bilmediğini söyledi.

Minibüste inceleme yapan polis, can yeleği buldu. Can yeleklerinin sayısının mültecilerin sayısının neredeyse yarısı olduğunu tespit edildi.

MÜLTECİLERİN TÜM İHTİYAÇLARINI POLİS KARŞILADI

Polis merkezindeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolüne götürülen mültecilerin ihtiyaçları yine polis ekipleri tarafından karşılandı. Sağlık kontrolünde hastalığı olduğu belirlenen bazı mültecilerin ilaçlarını alan ekipler saatlerdir bir şey yemeyen umut yolcuları için de polis merkezine yemek getirdi. Ayrıca bir mültecinin, bebeğinin ateşinin yükseldiğini söylemesi üzerine polis merkezine ambulans çağrıldı. Buraya gelen 112 ekipleri bebeğe gerekli müdahalelerde bulundu. Öte yandan bazı mültecilerin polislere "Bizi Afganistan'a göndermeyin, orada bizi öldürecekler" demesi dikkat çekti.

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından mülteciler Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

Olay ile ilgili soruşturmasına devam eden polis, her yerde kaçan minibüs şoförünü arıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.