1. Uluslararası Kar Festivali

1. Uluslararası Kar Festivali
Muş Kent Konseyi tarafından bu yıl düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Muş Turizm ve Kültür Evi Gençlik Derneği'nin organizasyonu ile düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali, Muş Güzeldağ Kayak Merkezi'nde yapıldı. Festivale Vali Vekili Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Voleybol, güreş, kayak yarışması, canlı müzik, halat çekme yarışı ve çeşitli stantların kurulması ile başlayan 1. Uluslararası Kar Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

1. Uluslararası Kar Festivali programının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ülke genelinde en fazla kar yağışının olduğu şehrin Muş olduğunu ve kar çilesinin festivale dönüştürüldüğünü belirten Vali Vekili Ercan Öter, bu festivallerin geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi. Gençlerin desteği, valilik ve belediyenin imkanları ile düzenlenen festivalin çok güzel geçtiğini ve insanların eğlendiğini ifade eden Vali Vekili Öter, "Bu sene karın eziyetini gençlerin desteği, valiliğimiz ve belediye başkanlığımızın düzenlemiş olduğu 1. Uluslararası Kar Festivali'ni birlikte kutlamaya başladık. Beklediğimizin üzerinde büyük bir kalabalıkla karşı karşıyayız, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da daha büyük festivaller yaparız. Gerçekten Muş'u, Türkiye'de kar açısından saydığınızda en çok kar alan illerden birisi olarak görebilirsiniz. Bu karı da bundan sonra eğlence ve festivale çevirmek lazım. Muş'un karını kara çevirmemiz lazım, çünkü bunu ticari olarak değerlendirmemiz gerekiyor. İlimizde çok kapasiteli olmayan bir kayak merkezimiz var. Bunu inşallah Sayın Valimizin de projeleri ile daha büyük, daha modern bir kayak merkezine çevirip ileride turist alabilecek, Muş'un tanıtımına önem katabilecek bir tesis haline getirmeyi düşünüyoruz. Bundan dolayı bu bizim için bir başarı oldu. Bundan sonraki festivallerimizin inşallah daha coşkulu, daha büyük bir katılımla kutlarız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Muş'ta çileye dönen kar yağışının festivalle güzelleştiğini kaydeden Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Bugün Muş için ayrı bir gün olmuştur. Uzun bir süredir sıkıntısı ve cefasını çektiğimiz karı bugün meclisimiz, valiliğimizle birlikte bir festival havasında, güzel bir etkinlik yaptılar. Sabahın erken saatlerinden beri gençlerimiz, halkımız burada kayak merkezini doldurmuşlardır. Dolayısıyla ilkini yapmakla beraber oldukça iyi bir rağbet gördüğü festivalimizde uluslar arası anlamında iyi bir hale getireceğiz. Her nimetin bir külfeti, her külfetten de bir nimet çıkarmak suretiyle bu kar festivalini yapmış olmanın ve oldukça rağbet görmenin sevincini de birlikte yaşadık. İnşallah Muş hep birlikte böyle güzel şeylerle anılmak suretiyle huzurun, barışın ve güzelliğin egemen olduğu bir il, bölgede yaşamanın sevincini hep birlikte yaşamak üzere, gençlerle birlikte bu sahadayız ve seviniyoruz, karla eğleniyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivaline katılan vatandaşlar, canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekti. Festival, katılımcılara yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.