Küçükbaş Hayvan Eti Tüketilmiyor

Küçükbaş Hayvan Eti Tüketilmiyor
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ülke ekonomisinin gelişmesi adına küçükbaş hayvan eti tüketiminin artırılması...

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ülke ekonomisinin gelişmesi adına küçükbaş hayvan eti tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi.

Küçükbaş hayvan etinin daha organik ve insan sağlığına daha faydalı olduğunu söyleyen Akın, Malatya'da küçükbaş hayvan etinin tüketilmesini artırmak amacıyla çalışma yaptıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar neticesinde bazı tespitlerde bulunduklarını dile getiren Akın "Biz geçtiğimiz dönemde bir anket çalışması yaptık ve yaklaşık bin 250 civarında tüketici ile yüz yüze görüşme imkanımız oldu. Bu anketlerde küçükbaş hayvan etinin neden tercih edilmediğine dair tüketiciye soru sorduk ve bazı bilgiler edindik. Tüketiciden aldığımız cevaplara göre kırmızı etin tüketilmemesinin sebepleri, ilk olarak etin yağlı olması, kokuyor olması ve de hanımların kocalarından büyük baş hayvan eti istemeleri. Biz bu çalışmalar süresince vatandaşlarımızın küçükbaş hayvan eti ile alakalı bazı şeyleri eksik bildiğinin fark ettik. İlerleyen süreçte küçükbaş hayvan etinin tüketiminin ve üretimin artması için birçok çalışma daha yapacağız" dedi.

Küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini kaydeden Akın "Küçükbaş hayvan üretiminin aile işletmeleri için önemi büyük. Bu yüzden bu konuya özel bir önem veriyoruz. Küçükbaş hayvancılık desteklenmelidir. Bu hem ülkenin milli hasılasına hem de kırsaldaki insanların ekonomisine katkı sağlayacaktır. Küçükbaş hayvan üretiminin teşvik edilmesiyle işsizliğin de bir nevi önüne geçileceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bizlere destek vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum