Kışanak'tan PKK'lılara Özel Mezarlık

Kışanak'tan PKK'lılara Özel Mezarlık
Daha önce birçok kez kırsalda oluşturulan ve güvenlik güçleri tarafından yıkılan sözde 'PKK Şehitliği' bu kez Diyarbakır şehir merkezinde ortaya çıktı. PKK mezarlıklarının bakımı güvenliği ise devletin parasıyla sağlanıyor.

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi haddini aştı. Bölgedeki çatışmalarda öldürülen teröristler için Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde bulunan ve yüz ölçümü bakımından kentin en büyük mezarlığı konumundaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Mezarlığı'nda belediye tarafından sözde 'PKK Şehitliği' oluşturulduğu ortaya çıktı. 

ÖZEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR

HDP'li belediye tarafından özel olarak çevre düzenlemesi yapılan ve mezar taşlarının belediye bütçesiyle yapılan sözde 'PKK Şehitliği'ndeki mezarlar ise örgütünün amblem ve renkleriyle açıkça donatılmış. Teröristlerin mezarlarını maaşını belediyenin devlet parasıyla ödediği güvenlik görevlileri koruyor. Bahçıvanlar bakımını üstleniyor. 

BÜYÜKŞEHİR AÇIKÇA SUÇ İŞLİYOR 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kamuya ait alanda oluşturduğu bölücü terör örgütü militanlarına ait mezarlıkla resmen suç işledi. Sessiz sedasız yapılan mezarlara son dönemdeki çatışmalarda ölen teröristlerin yanı sıra başka yerlerde geçmiş yıllarda öldürülen teröristlerin cenazeleri de taşınıyor. 

VATANDAŞA YER YOK 

Diyarbakır'ın en büyük ve merkezi mezarlığında büyük bir alanda boşluk olmasına rağmen belediye bu bölgenin tamamını teröristlere ayırdı. Sözde şehitlik olarak ayrılan alana belediyenin talimatıyla boş yer olmasına rağmen cenazesini defnetmek isteyen vatandaşlar 'bu mezarlıkta yer kalmadı' denilerek başka yerlere yönlendiriliyor. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum