Bir Arap Beş Rus'a Bedel

Bir Arap Beş Rus'a Bedel
Ocak ayında Rusya'dan gelen turist sayısı azalırken, Araplar sektöre adeta pansuman oldu. 1 Rus turist tatile çıktığında ortalama 800 dolarlık harcama yaparken, Araplar'ın 4 bin dolar harcadığı açıklandı.

Ocak ayında Antalya'ya gelen Rus turist sayısı düşerken, sektör artan Arap ve Alman turistle moral buldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Başkanı Osman Erol Saraydere, Arap turistlerin çok harcama yaptığını söyleyerek, "Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor" dedi. 4-5 Rus'un tatil için harcadığı paranın ancak 1 Arap'ın harcadığına tekabül ettiğini belirten Saraydere, "Sayı olarak Araplar Rus turist sayısını bulamasa da hacim olarak kesinlikle erişebilirler" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre; yılın ilk ayında Antalya'ya gelen turist sayısı ise son 10 yılın en düşük rakamları olarak kayıtlara geçti. Antalya'nın Ocak rakamlarına göre en fazla kan kaybettiği pazar Rusya oldu. Almanlar Antalya'yı en çok ziyaret eden turist grubu olurken, onları Hollandalılar takip etti. Almanya'dan Antalya'ya Ocak'ta gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 16 azalarak 44 bin 262 oldu. Hollanda'dan ise Ocak'ta 4 bin 544 turist geldi. Antalya'ya en fazla turist gönderen ülke sıralamasında İsrail üçüncü sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum