Alman Basını Merkel Ziyaretini Nasıl Gördü?

Alman Basını Merkel Ziyaretini Nasıl Gördü?
Almanya Başbakanı Angele Merkel Türkiye'de. Merkel Türkiye'de kimlerle görüşecek. Merkel'in Türkiye ziyaretinin nedeni ne? Merkel'in Türkiye ziyareti nasıl değerlendiriliyor, Merkel'in Türkiye ziyareti Alman basınında nasıl yorumlandı?

Almanya Başbakan'ı Angele Merkel Türkiye'de. Merkel Türkiye'de kimlerle görüşecek. Merkel'in Türkiye ziyaretinin nedeni ne? Merkel'in Türkiye ziyareti nasıl değerlendiriliyor, Merkel'in Türkiye ziyareti Alman basınında nasıl yorumlandı?

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteci krizinin çözümüne ilişkin Türkiye’ye yaptığı günübirlik ziyaret, Alman basınında geniş yer buldu.

Welt Online: Erdoğan’ın Türkiye’si Avrupa’nın yeni tampon bölgesi

“Seyahat kolaylıklarına ilişkin belirsiz vaatler ve AB müzakerelerinde yeni  fasıl açılması durumu gizleyemez: Merkel Türkiye’ye sınır muhafızı rolü biçti” ifadelerinin kullanıldığı haberde, “Suriye’de tampon bölge isteyen Türkiye, kendisi tampon bölge oldu” denildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Merkel’den Türkiye’ye para ve vize kolaylığı

Başbakan Angela Merkel, Türkiye'nin mülteci krizinde AB ile daha sıkı çalışması karşılığında, vize kolaylığı ve mali yardım önerdi. Geri kabul anlaşması gereği, mültecilerin hızlı bir şekilde geri almasını talep etti.  

Spiegel Online: Bana yardım edersen, ben de sana yardım ederim

Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama: Normal bir zamanda böyle bir ziyareti kimse düşünemezdi. Başbakan Angela Merkel, Türkiye’de parlamento seçimlerine iki hafta kala İstanbul’a giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye’ye daha çok para, vize kolaylığı ve AB müzakerelerinde yeni ivme önerildi.

Tagesschau.de: Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama

Batılı politikacılar, otoriter davranışları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son zamanlarda uzak durdu. Ama Başbakan Angela Merkel, mülteci krizinde Türkiye’ye güveniyor. Erdoğan’la görüşmesinin yakınlaşmayı getirmesi öngörülüyordu, ancak seçimlerden önce yapılan ziyaret eleştirilere de neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum