AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2016 AÖFF sonuçları sorgula açıklandı mı

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2016 AÖFF sonuçları sorgula açıklandı mı
AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Açıköğretim sınav sonuçları hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Açıköğretim sınav sonuçları hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.binlerce öğrencinin beklediği AÖF sınav sonuçları hala açıklanmadı. Peki, Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanacak öğrenciler merakla bu sorunun cevabını beklemekte. Açıköğretim üniversitesi okuyan binlerce öğrenci 23-24 Ocak günü AÖF sınavına girdi. Açıköğretim AÖF) sınavının soru cevaplarının açıklanmasının ardından şimdi gözler aöf sonuçları na çevrildi. İşte AÖF sınav sonucları hakkında detaylı bilgiler...

AÖF SINAV SONUÇLARI

Aöf sınav sonuçlarıhenüz açıklanmadı öğrenciler beklemede,AÖFsınavı gerçekleştireli bugün tam iki hafta oluyor peki sonuçlar ne zaman açıklanır net bir bilgi var mı?Açıköğretimsınavına giren binlerce kişi heycanla ve meraklaAÖF sınav sonuçlarıaçıklanacağı tarihi bekliyor. 23-24 Ocak'ta gerçekleştirilen AÖF sınavı birinci dönem final sınavıydı. 2016 AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı sıradaAÖF sınav sonuçlarıaçıklanması var.AÖF sınav sonuçlarıaçıklandığında Açıköğretim sitesine hızlı bir şekilde girerek öğrenebilirsiniz.AÖF sınav sonuçlarıonline olarak öğrenmek için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli olacaktırç

Bu sistem üzerinden AÖF sınav sonuçları açıklandığında öğrenci kimlik numaranız ve şifrenizle AÖF sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Vakıf Üniversitesi ve devlet üniversitesini kazanamayan, gidemeyen kişiler Açıköğretim üniversitelerini tercih ediyor. AÖF'de kayıt tarihleri geldiği zaman kayıt yaptırmalı. Diğer dönem kayıtlarının da gününü geçirmeden kaydınızı yaptırmalısınız. Açıköğretim ile ilgili tüm detayları bilgileri AÖF'ün sitesinden sosyal medya sayfalarından takip edebilirsiniz.

AÖF TARİHİNİN EN ZORLU SINAVINI BAŞARIYLA TAMAMLADI 

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan ve “yaşam boyu öğrenme” sloganıyla en ücra köşelere kadar eğitim götüren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarihinin en zorlu sınavını başarıyla tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bazı bölgelerimizde yaşanan terör olaylarına ve olumsuz hava koşullarına rağmen Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı’nı başarıyla tamamladıklarına dikkat çekti. Gündoğan, “23-24 Ocak 2016 tarihlerinde, Türkiye’nin her noktasında toplam 108 sınav merkezinde yapılan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi sınavına toplam 1 milyon 430 bin öğrencimiz girdi. Tabi oturum bazında bakılacak olursa, 4 oturumda toplamda 3 milyon 755 bin 339 öğrenci sınava girmiş oluyor. Bu sadece Türkiye'de değil; dünyada da eşi benzeri olmayan bir organizasyon. Toplam 108 sınav merkezinin dışında ayrıca, 167 cezaevinde toplam 3 bin 142 öğrencimiz ile Türkiye genelinde 4 bin 736 engelli öğrencimiz de bu sınava girdi” dedi.

“HATALAR ÖĞRENCİ LEHİNE DÜZELTİLİYOR”

Prof. Dr. Gündoğan, 4 oturum halinde gerçekleştirdikleri sınavlarda her seferinde yaklaşık 12 bin soru hazırlandığını hatırlatarak, “Sınavımızda kullanılan 360 farklı kitapçık türünde, 581 farklı ders ve bir sınavda bu derslerden yaklaşık 12 bin farklı soru soruluyor. Neredeyse her iki üç ayda bir yapığımız sınavlarda yılda toplam 50 binin üzerinde soru soruluyor. Doğaldır ki zaman zaman hatalar da oluyor. Neticede bunları hazırlayanlar da insan. Gönül ister ki, bu hataları sıfırlayalım ama 12 bin sorunun sorulduğu bir sınavda sıfır hata olması mümkün değil. Ancak şunu memnuniyetle söylemeliyim ki yıllar itibariyle hatalı soru sayısını minimize etmiş durumdayız. Tabi şunu da ifade edeyim ki bizim sınavlarımız bir sıralama sınavı olmadığı için, bireysel olarak öğrenciyi ilgilendiriyor, yani öğrencinin geçme kalması ile ilgili. Zaten sınav sonrası yapılan madde analizleri neticesinde hatalar ortaya çıkıyor ve öğrenci lehine düzeltiliyor. Yani herhangi bir mağduriyet oluşmuyor” diye konuştu.

GENÇ ÖĞRETMENİN ADI, MEZUN OLDUĞU OKULDA YAŞIYOR 

Van'ın Saray ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Sevim Örnek'in ismi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, mezun olduğu Isparta'nın Öğrenciler İlkokulu'na verildi. Mezun olduktan sonra Van'ın Saray ilçesi Baltepe köyünde görevine başlayan sınıf öğretmeni Sevim Örnek, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. 19 Ocak 2016 tarihinde Van'ın Saray ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren ve memleketi Isparta Şarkikaraağaç ilçesinde toprağa verilen sınıf öğretmeni Sevim Örnek'in adı, mezun olduğu Isparta Öğrenciler İlkokulu'nda yaşatılıyor. Görev yaptığı 110 günlük süre içinde bölge halkının takdirini toplayan Sevim öğretmenin adının yaşatılması için talimat veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sevim öğretmenin babası Mehmet Örnek'i arayarak kızının adının bir okula verileceği sözünü verdi. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakan Avcı'nın talimatıyla Sevim öğretmenin adının 2006-2007 eğitim-öğretim yılında mezun olduğu Öğrenciler İlkokulu'na verilmesini kararlaştırdı. Okulun tabelası, eğitim öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte değişti. Kızının adının yaşatıldığı okula gelen, baba Mehmet Örnek, kızının bölge halkı tarafından kısa sürede çok sevildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Van'da atandığı okula ilk gittiklerinde işlerin zor geçeceğini daha havalimanında uçaktan indiklerinde anladıklarını hatırlatan Örnek, "Görev yaptığı Baltepe İlköğretim Okulu'na gittik. Okul kötü durumdaydı. Boya yok, duvarlar kırıktı. Elektrik kabloları kopuktu. Kızım 'Baba burada nasıl öğretmenlik yapacağım? Burada çocuklar nasıl eğitim görecek?' diye sordu. Ben de 'bir çaresi vardır' dedim. Tadilat yapılabileceğini söyledim. İlçe merkezinden gerekli malzemeleri aldık. Kızım, okul hademeleriyle okulu boyadı. Orayı yaşanabilir hale getirdi. Daha sonra kızım bölge halkını çok sevdi, çocuklarını çok sevdi. Hiç şikayetçi olmadı. Onlarla günlerini en iyi şekilde geçirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile irtibata geçerek üniversite öğrencilerini okula getirdi. Şenlik yapıldı. Bölge halkı da buna dahil oldu. Bölgede iklim koşulları çok sertti. Çocukların üzerinde mont, ayaklarında bot yoktu. Kızım yardım kampanyası başlattı. Bu karşılıksız kalmadı. Okula koli koli kitaplar kıyafetler hatta yakacak alınması için para yatıranlar oldu. Karne töreninde o gelen yardımları öğrencilere verecekti ama törene üç gün kala trafik kazasında yaşamını yitirdi" dedi.

BAKAN SÖZÜNÜ TUTTU

Kızının cenaze töreninde inanılmaz bir kalabalık olduğunu kaydeden Baba Örnek, "Van Valisi, Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, tüm öğretmen arkadaşları, öğrenciler, bölge halkı taziyede bulunmak için hastaneye akın ettiler. O büyük acıyla çok şeyin farkına varamadım. Buradan bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Ne yapalım kızımı biz kaybettik başka öğretmenler ölmesin. Milli Eğitim Bakanımız aradı. Taziyede bulundu. Okulumuza ismini vereceğini söyledi. Verdiği sözü tuttu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

"KIZIMLA GURUR DUYUYORUM"
Anne Selamet Örnek de, "Mahallede geçerken onun adını göreceğim. Burada adının olduğunu görmek bir taraftan acı bir taraftan da mutluluk verici. Çok seveni varmış. Her yerden aradılar. Baş sağlığı dilediler. Çok iyi bir öğretmen olduğunu söylediler. Kızımla gurur duydum. Ölümün gururu buysa gurur duydum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.