MEBBİS giriş, Öğretmen atama sonuçları 10 Şubat atama sonuçları öğren

MEBBİS giriş, Öğretmen atama sonuçları 10 Şubat atama sonuçları öğren
MEBBİS giriş, 2016 Öğretmen atamalaarı MEBBİS giriş tıkla sorgula MEBBİS giriş detayları ve öğretmen atamaları hakkında bilgiler burada

MEBBİS giriş, 2016 Öğretmen atamalaarı MEBBİS giriş tıkla sorgula MEBBİS giriş detayları ve öğretmen atamaları hakkında bilgiler burada MEBBİS giriş ekranı ile öğretmen atama başvuruları yapılıyor. MEBBİS sistemine login olarak öğretmenler Şubat ataması için gerekli olan başvuruyu yapabiliyorlar. MEBBİS sistemine girerek modülleri görebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Mebbis, Meb tarafından hazırlanan, öğretmeler ve öğrenciler ile ilgili işlemlerin internet üzerinden yapılmasını sağlayan e-okul uygulaması olarak bilinen uygulamadır. Özellikle okul ile ilgili soruları ve bilgilere hızlı ulaşımı sağlıyan uygulama yaygın olarak kullanılıyor. MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri teriminin baş harflerinin kısaltmasından oluşmaktadır ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetler bütünü anlamına da gelmektedir.

E-Okul sistemiyle birlikte pek çok farklı online hizmet MEBBİS tarafından sunulmaktadır. MEB, eğitimdeki kaliteyi artırmak ve daha iyi bir şekilde eğitim hizmetleri sunmak adına MEBBİS üzerinden çeşitli uygulama ve modüller geliştirmektedir. Bu doğrultuda ortaya çıkan projelerden bir tanesi e-okul projesidir. Öğrencilerin okuldaki durumları, sınav notları ve devamsızlık durumları ile ilgili bilgileri online olarak sunan sistem veliler tarafından da oldukça fazla kullanılıyor. E okul öğretmenler içinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sistem üzerinden okul ve öğrenciler ile ilgili bilgiler edinilmenin yanı sıra aynı zamanda öğretmenlerin atanma ve rotasyon ile ilgili tercih ve sonuçları sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. MEBBİS giriş, E okul Öğretmen Giriş ve E okul girişi ve Öğretmen Atama Başvuru yapma ile ilgili detaylar haberimizde.

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR

MEBBİS giriş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde kaliteyi amaçlayan projelerden birisi olan MEBBİS projesi öğretmenlerin de kurumsal işlmelerinde onlara büyük kolaylık sağlıyor. MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler https://mebbis.meb.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak karşılaştıkları ekran üzerinde kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu girerek işlemlerini yapabilirler.

Öğretmen atamaları ile ilgili Şubat ayı içerisinde yapılacak olan atama için nefesler tutuldu. Başvuru yapacak olan adaylar Öğretmen ataması başvuru şartlarını merak ettiler. 2016 mebbis Şubat öğretmen atamaları için, başvuru yapabilmeleri için, KPSS den 50 ve üzeri puan almaları gerekiyor.  MEB'e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak. 02 Şubat 2016 Salı günü başlayacak olan başvurular 08 Şubat pazartesi günü sona erecek. Başvuru süresinin bitimi sonrasında atamalar 11 Şubat 2016 perşembe günü yapılacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atamaları başvuruları ile ilgili süreç bugün sona eriyor. 02 şubat tarihiden başlayan başvurular, 08 Şubat 2016(bugün) sona eriyor. Şubat öğretmen atamaları için başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını bugün yapabilecekler. Başvuruların bitimi sonrasında 2016 Şubat öğretmen atamaları 11 Şubat 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkatama.gov tr internet sitesi üzerinden yapılacak.

15-18 ŞUBAT'TA İLLER TERCİH EDİLECEK

Öğretmen atama başvurularında adaylar sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası 'ilk atama', 'yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama' ve 'milli sporcuların ataması' şeklinde düzenlendi. Adaylar başvurularını durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis. meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden yapabilecek. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. İkinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta görev yapacakları iller tercih edilecek.

STAJ YAPACAK OLAN ÖĞRETMENLER

Atamalar, 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, görev yerleri ise 25 Şubat'ta belirlenecek. Öğretmen adayları bir yıl boyunca staj yapacak.

ŞUBAT ATAMA BAŞVURULARI ELETRONİK ORTAMDAN YAPILACAK

Öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası "ilk atama", "yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Şubat 2016 öğretmen atama başvuru ekranı Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde yapılacak olan başvurular haberimizde bulunan linkten ya da MEB ilkatama. meb.gov.tr ve mebbis.meb.gov.tr'den ekranlarından yarın aktif olacak. Şubat 2016 öğretmen atama ilk başvuru yapacak olan adaylar ilkatama.meb.gov.tr'den online başvuru yapacaklar.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

MEBBİS HİZMETLERİ

Devlet Kurumları Modülü:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumların açma, kapama, dönüştürme ve kurumlara ait tüm bilgi düzeltme, kuruma alttür ekleme işlemleri yapılmaktadır. Kurumların hareketlerini izlemek bu modül tarafından yapılmaktadır. Yani bir kurum açıldıktan sonra o kurumun hangi işlemlerden geçtiği ne zaman eğitime ara verildiği, ne zaman kapandığı, ne zaman adının, türünün, bağlı olduğu genel müdürlüğünün, yerleşim yerinin değiştiği gibi bilgilere bu modül tarafından kolaylıkla erişilebilmektedir.

Hukuk Takip Sistemi Modülü:

MEBBİS modülü altında bakanlığımıza açılmış hukuki davaların önemli bilgilerinin kaydedildiği ve takibinin yapıldığı program. Hukuksal olarak belirtilen kriterlerde istatistiksel bilgi ve rapor almayı sağlayan DYS senkronizasyonu olan bir programdır.

Denetim Planlama Modülü:

İl Maarif Müfettişleri Başkanlıklarınca yürütülecek olan denetleme sürecine ait planlama, süreç, raporlama ve istatistik aşamalarının gerek il gerekse Bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca sürdürülebildiği, anlık olarak izlenebildiği bir modüldür.

Kitap Seçim Modülü:

Ücretsiz ders kitaplarının kurumlar tarafında seçilmesi, il ve ilce tarafından kontrol edilip bakanlık tarafında ihalesı yapıldıktan sonra yayınevi ve yüklenici işlemleri ile dağıtım noktalarına gönderilmesi ve elektronik muayene kabullerinin sistem tarafından yapılması işlemlerini içeren modüldür.

Sosyal Tesisler Modülü:

MEB bünyesindeki sosyal tesislerin (eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler) mizan bilgilerinin aylık takibini sağlayarak KBS sistemine aktarılmasına yardımcı olmaktadır.

İlköğretim Kurum Standartları Modülü:

Temel Eğitim Kurumlarının Standartlarının tespit edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan modüldür.

MEİS Modülü: Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın her yıl illerden istediği istatistikî bilgilerin internet üzerinden elde edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Öğretmenevleri Faaliyet Modülü;

Öğretmenevleri, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ile Sosyal Tesislerin gelir-gider tablosu veri girişi, kurum istatistik ve istatistik onay işlemlerinin yapıldığı sistemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.