Sabancı Holding'te Güler Abla Depremi!

Sabancı Holding'te Güler Abla Depremi!
Güler Sabancı'nın tüm yürütme yetkileri CEO Zafer Kurtul’a devredildi. Güler Sabancı'ya uygun formül aranıyor.

 

Sabancı Holding'in yönetim kademesi yeniden şekillenirken, Güler Sabancı’ya uygun bir formül aranıyor

Sabancı Holding’de, Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın yürütme yetkilerinin Üst Yönetici (CEO) Zafer Kurtul’a devredilmesiyle gündeme gelen değişim rüzgarının devam edeceği anlaşılıyor.

Konuyla ilgili ilk kez Bugün'de yayımlanan haber üzerine Sabancı Ailesi ve üst düzey yöneticiler aralarında toplanarak nasıl bir strateji yürüteceklerini tartıştılar. Akbank’ın büyük hissedarı ve holdingin Başkanvekili Erol Sabancı’nın kurumsallaşma anlamında profesyonelleri daha öne çıkarmak amacıyla yönlendirdiği yeni değişimler için hazırlıklar da sürüyor.

Sızan bilgilere göre 2016, Sabancı Grubu için bir vizyon yenileme ve kendi özeleştirisini yapma yılı olarak değerlendiriliyor. İş dünyasında gözler Erol Sabancı’ya çevrilirken,Güler Sabancı’nın da nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu. Yıllardır 'Dünyanın en güçlü kadınları' listesinde Türkiye’yi en ön sıralarda temsil eden Sabancı, kamuoyunun sevdiği, saygı duyduğu ve özellikle sosyal projelerine destek verdiği bir isim.

Bu nedenle Sabancı Holding’de Güler Hanım’a "özel bir formül" arandığı gözleniyor. Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanlıklarını sürdürecek olan Güler Sabancı için "Holding Sözcüsü" demek yerine daha "Onore edici" bir tanım bulunmaya çalışılıyor.

Bu arada Akbank Yönetim Kurulu BaşkanıSuzan Sabancı’nın bir sürpriz olmazsa bu görevini sürdüreceğine dikkat çekilirken, eşi Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanı Haluk Dinçer’in de işine devam edeceği iletiliyor.  Sabancı’da şimdilik en üstte taşlar yerinden oynarken, şubat sonunda yapılması düşünülen medya toplantısında yeniliklerin açıklanacağı belirtiliyor. 

EnerjiSA Genel Müdürü ayrılıyor

Holdingde halen göreve devam eden yöneticiler arasında değişiklik olmayacağı belirtilse de, CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane’nin ardından EnerjiSA Genel Müdürü Yetik Mert’in de ayrılması "Acaba başka istifalar gündeme gelir mi” sorusunun sorulmasına neden oldu. Ancak yeni ayrılık beklenmiyor.    

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum