Hürriyet Yazarı Tayyar'a 'Sivil General' Dedi

Hürriyet Yazarı Tayyar'a 'Sivil General' Dedi
Genç kadınlarla el ele görüntülenmesiyle bilinen Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Suriye meselesini değerlendirdiği yazısında, "3 saatte Şam'a varırız, öğle kahvesini içeriz" diyen AK Partili vekil Şamil Tayyar'a da "Sivil general" diye laf attı.

Yılmaz'ın o yazısı şöyle: 

Çılgın proje!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez Irak tezkeresindeki hataya düşmek istemediğini söyleyince yandaş medyaya alıcı gözle baktım.

Bu kez birinciliği Yeni Şafak kazandı, Karagül Bey’i kutlarım.

Karagül, ak tolgalı beylerbeyinden aldığı işareti iyi değerlendirmiş, şöyle yazıyor:
“Türkiye, Suriye’ye müdahale etmeli!”
Ama bu müdahale artık nasıl olacak ise İran ve Rusya ile çatışmaya girmeden olacak ve böylece Suriye’nin, Türkiye karşıtı bir “garnizona” dönüşmesi engellenecekmiş.
Karagül’ün sözleri şöyle bitiyor: “Buna savaş çığırtkanlığı diyecekler, biliyorum, ama bu müdahale olmazsa, birkaç yıl sonra Türkiye’nin parçalanmasını tartışıyor olacağız. Bir yere not edin!”
Karagül de, Suriye krizinin ilk günlerinde “Üç saatte Halep’i, beş saatte Şam’ı alır, Emevi Camisi’nde sabah namazını eda ederiz” diyen öteki sivil generaller gibi!
Kaç ay askerlik yaptı, merak ettim. Ama şunu söyleyeyim ki artık Rusya ve İran ile çatışmayı göze almadan bu müdahale yapılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durduk yerde 1 Mart tezkeresini hatırlaması ve bunun sözünü etmesinin bir nedeni olmalı. Ve o neden, bugünlerde Bülent Arınç ile Abdullah Gül’den hoşlanmıyor olması değildir.
Önce gitti Suudi Arabistan ile “çok kapsamlı” askeri anlaşma yaptı. Hükümet, bu anlaşmanın askeri boyutunun “danışmanlık-eğitim” ile sınırlı olduğunu açıkladığında“Hayır” dedi, gerekirse ortak operasyonların da yapılabileceğinin sinyalini verdi.
Katar’da üs kuruyoruz, “ortak düşman” ile savaşabilmek için.
Kanal İstanbul çılgın projesi yattı gibi. Yeni “çılgın proje” de sanırım bu olacak!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum