Almanya’dan Kırşehir’e Koyun Görmek İçin Geldiler

Almanya’dan Kırşehir’e Koyun Görmek İçin Geldiler
Almanya'dan Kırşehir'e Doğu Friz Mars koyunu ırkını yetiştirmek için gelen besici Tuncay Taşkın, Mars koyununun bir tanesinin Türkiye'de 10 koyuna bedel fiyatta olduğunu söyledi.

 

3 yıl önce Kırşehir'e geldiğinde annesinin süt almak için 30 kilometre uzakta bulunan bir köye gittiğini ve istediği sütü alamadığını anlatan Tuncay Taşkın, o gün Mars koyun ırkını yetiştirmeye karar verdiğini söyledi. Taşkın, "30 yıldır Almanya'dayım, hayatımın girişimcilik adına en verimli dönemlerini Almanya'da yaşadım ve çok şey öğrendim. Hayvancılık alanında Kırşehir'de yaşadıklarımda tecrübe oldu ve Mars koyun ırkını Türkiye'de yetiştirmeye karar verdim. " dedi.

Türkiye'de 30 kilometre yol gittikten sonra istedikleri sütü alamadıklarını anlatan ve hayvancılık yapmaya karar verdiğini ifade eden Taşkın, "30 yıllık Almanya birikimimle birlikte Türkiye'de yaptığım araştırma sonucu Mars koyun ırkının yetiştiriciliğine soyundum. Yaptığım araştırmalarda Mars koyun ırkının en sütçül koyun ırkı olduğunu öğrendim. Amacım koyun sütü üreterek geniş bir çiftlik kurmak" diye konuştu.

Koyunların tanesinin 2 bin 750 lira olduğunu belirten besici Tuncay Taşkın, "Türkiye hayvancılık piyasası ile karşılaştırıldığında Mars koyunlarının fiyatları çok yüksek her koyunun 5 aylık gebelik dönemi sürüyor. En büyük özellikleri uzun ve tüysüz kuyruklara sahip olmalarıdır. Pembe renkli kulakları vardır. Bu türde özellikleri olan hayvanında Kırşehir gibi hayvancılığın çok iyi yapıldığı bir bölgede beklenenin üzerinde verim vereceğini düşünmekteyim. Tek hedefim, hayvan sayısını geliştirerek alışılmışın dışına çıkıp büyük bir süt çiftliği kurmak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.