Ersun Yanal Hakkında Flaş İddia!

Ersun Yanal Hakkında Flaş İddia!
Göztepe'nin Süper Lig'e çıkıp devler arenasında kalıcı olmasını isteyen kulüp başkanı Mehmet Sepil'in teknik direktörlük için aklındaki ilk ismin Ersun Yanal olduğu iddia edildi.

PTT 1’inci Lig’de 20’inci haftanın kapanış randevusunda dün Manisa’da ağırladığı Şanlıurfaspor’la 1-1 berabere kalarak 10’uncu sıraya gerileyen Göztepe’de teknik direktör Metin Diyadin’de tepkilerle karşılaştı.

Sezon başında kurduğu güçlü kadroyla şampiyonluk hedefiyle yola çıkıp, devre arasında 8 takviye daha yapan sarı kırmızılı ekibin art arda aldığı başarısız sonuçlar, teknik direktör Metin Diyadin’i topun ağzına getirdi. Taraftarlar, Şanlıurfaspor maçı öncesinde ve sonrasında Diyadin’i istifaya davet ederken her krizde destek veren Başkan Mehmet Sepil’in de büyük hayal kırıklığı yaşadığı, bir görüşme yapacağı belirtildi.

Bu arada Manisa dönüşü kafile otobüsünü durduran bir grup taraftarın Diyadin ve futbolculara tepki gösterdiği, otobüse saldıran bazı taraftarların polis tarafından dağıtıldığı bildirildi. Metin Diyadin, maçtan sonra, "Birileri istedi diye bu kulüpten ayrılmam. Gidersem kendim giderim. Yönetim gönderirse de saygı duyarım" dedi.

Protestolar ve olaylar yüzünden üzüntüsü ikiye katlanan Başkan Sepil’in de yakın çevresine, "Bu durumu hak etmiyoruz. Kilometrelerce yol katedip maça gelen taraftarlar kötü futbola tepki göstermekte haklı. Yıllar sonra Göztepe’nin protesto edilmesi beni çok üzdü. Dünyanın parasını harcadık ama bu kadro hala iyi futbol oynayamıyor. Artık gerekeni yapacağım" dediği öğrenildi.

DİYADİN’İ KOLTUĞUNU SALLAYAN SEBEPLER

Göztepe’yi geçtiğimiz sezon 2’nci Lig’de şampiyon yaparak PTT 1’inci Lig’e çıkarmasına rağmen bu sezon taraftarlarla yıldızı bir türlü barışmayan teknik direktör Metin Diyadin, yaptığı hatalar zinciriyle kredisini tükketi. İşte Diyadin’in koltuğunu sallayan 7 kritik sebep:

1. Henüz ilk yarı bile bitmeden Süper Lig patentli sağ bek Benjamin Fuchs ve stoper Barış Başdaş ile geçen sezon şampiyonlukta önemli pay sahibi olan orta saha oyuncusu Ertuğrul’u takımdan gönderdi.

2. Geçen sezon taraftarların sevdiği Timur’u kesip futbola küstürdükten sonra, bu sezon da tribünlerin en sevdiği futbolculardan Björn Vlemincx’i kesip, Belçikalı’yı yedek kulübesine mahkum etti.

3. Futbolcuları kadro dışı bıraktıktan sonra her defasında oyuncu sayısının yetersiz olduğundan yakındı.

4. Sezon başında milyonlar harcanarak transfer edilen yabancılardan Maah ve Besara’nın gitmesini istedi. İki futbolcu da takımda kalırken, Besara’yı Şanlıurfaspor maçında kurtarıcı olarak oyuna sürdü.

5. Başkan Mehmet Sepil’in devre arasında fazla transfer yapılmasına karşı olduğunu bilmesine rağmen, neredeyse her bölgeye takviye istedi. 8 futbolcu alınmasına rağmen iyi futbol ve başarı gelmedi.

6. Özellikle bu sezon kadro tercihleri hep tartışma konusu oldu. İdeal ilk on birini bir türlü oluşturamadı.

7. Alınan her başarısız sonuç sonrasında topu hakemlere attı. Takımının eksik yönlerini göremedi.

ERSUN YANAL HAYALİ

Milyonlarca TL harcanarak kurulan kadronun direkt Süper Lig’e çıkıp devler arenasında kalıcı olmasını isteyen Başkan Sepil’in Diyadin’le yolların ayrılması halinde aklındaki ilk ismin Ersun Yanal olduğu öne sürüldü. Sepil’in tecrübeli çalıştırıcıdan olumsuz yanıt alması durumunda Mehmet Özdilek ya da Uğur Tütüneker’i de gündeme alabileceği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR

Göztepeli taraftarlar, Şanlıurfaspor beraberliğinden sonra sosyal medya üzerinden teknik direktör Metin Diyadin’e sert mesajlar gönderdi. Takımlarının bir türlü iyi futbol oynayamadığını ve şampiyonluk yarışında geri kaldığını savunan sarı kırmızılılar, "Göztepe’ye şampiyonluğun Metin Diyadin’le gelmeyeceği kesin... Metin hoca her maç sonu aynı bahanelerle hatasını örtüyor... Birileri dediği, koskoca Göztepe taraftarı... Metin Diyadin paltonu al, çek git sevdamızdan... Hocasız çıksak maçlara bu kadro daha iyi oynar... Metin Diyadin artık işlerin kendisiyle yürümeyeceğini anlamıştı... Göztepe şu kadrosuyla Süper Lig’e çıkaması lazım" gibi ifadeler yayınladı. (Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.