En Çok Getiri Külçe Altında

En Çok Getiri Külçe Altında
Külçe altın, Ocak 2016'nın en çok reel getiri sağlayan aracı oldu.

Ocak ayında en fazla reel getiriyi külçe altınsağladı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ocak ayına ilişkin "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları"nı açıkladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,09, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,78 ile külçe altında gerçekleşti.

Dolar üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,11, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 0,14 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,29, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,79 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. 

Altı aylık değerlendirmeye göre, dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,18, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,40 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,97, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,74 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede dolar zirvede

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise doları Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,77, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,72 yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 24,13, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 26,65 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.