Filistinli Hackerlar FBI'ı Hackledi

Filistinli Hackerlar FBI'ı Hackledi
Filistinli bilgisayar korsanları, ABD Adalet Bakanlığı ve FBI'ı hackleyerek toplam 29 bin personele ait gizli bilgileri ifşa etti.

Filistinli bilgisayar korsanları, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarına ait bilgileri ifşa etti.

Sosyal medya platformu Twitter'da “DotGovs” adlı kullanıcı hesabı üzerinden paylaşılan mesajlarda 20 bin FBI çalışanı ile dokuz bin İçişleri Bakanlığı personelinin kimlik bilgilerinin yanısıra kamuya açık olmayan telefon numaraları, bulundukları ülkeler ve e-posta adresleri yer aldı.

"ÇOK YAŞA FİLİSTİN"

Hackerlar, çalışanların listesini “Çok Yaşa Filistin, Çok Yaşa Gazze” mesajı ve #FreePalestine (Özgür Filistin) etiketiyle paylaştı. Listede, FBI çalışanlarının “güvenlik uzmanı, özel ajan” gibi ünvanları ve görev tanımları da yer aldı.

Bilgisayar korsanlarının, İçişleri Bakanlığı personelinin bilgilerini Amerikan futbolu “Super Bowl”'un final maçının başlama anında paylaşması dikkat çekti. Eylemi gerçekleştiren hackerlardan biri, Vice Motherboard'a konuştu.

NASIL ELE GEÇİRİLDİĞİNİ ANLATTI

Bilgileri ABD Adalet Bakanlığı'nın sistemine, bir çalışana ait e-posta hesabı üzerinden sızarak ele geçirdiklerini belirtti. Vice'ın ulaştığı FBI yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmayı reddederek Adalet Bakanlığı'nı adres gösterdi. Bakanlık Sözcüsü Peter Carr, hacker'ın Vice'a yaptığı açıklamayı doğrulayarak olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.