PKK'nın Siparişini Taşıyanlara 10 Yıl

PKK'nın Siparişini Taşıyanlara 10 Yıl
PKK'nın kırsal alandaki mensuplarına erzak ve ilaç temin ettikleri belirlenen iki şüphelinin 10'ar yıla kadar hapsi istendi.

Van'da terör örgütü PKK'nın kırsal alandaki mensuplarına erzak ve ilaç temin ettikleri belirlenen iki şüphelinin 10'ar yıla kadar hapsi istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Eylül 2015'te yüklü miktarda yaşamsal malzeme, erzak ve ilacı terör örgütü mensuplarına götürmeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanan A.B. ile C.B. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

10'AR YIL HAPİS CEZASI

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, iki sanığın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK adına kent merkezlerinde milislik faaliyeti yürüten şüphelilerin, gerçekleştirilmesi planlanan eylemin keşfinin yanı sıra kırsal alanda bulunan örgüt mensuplarının yaşamsal ve lojistik ihtiyaç malzemelerini temin ettiklerinin tespit edildiği vurgulandı.

CAM ŞİŞELERDE PARFÜM

Van Emniyet Müdürlüğü ihbar hattını arayan bir kişinin, "Feraşin bölgesindeki terör örgütü mensuplarına erzak götürüleceği" şeklindeki ihbarı üzerine operasyon düzenlendiği aktarılan iddianamede, şöyle denildi:

"Operasyonda, onarlı naylon poşetlere paketlenmiş şekilde toplamda 539 paket lavaş ekmek, 30 gramlık paketler halinde 400 beyaz peynir, 200 gramlık toplamda 480 adet barbunya pilaki, 400 gramlık toplamda 72 adet fasulye pilaki, 400 gramlık toplamda 72 adet yaprak sarma konserve, 380 ve 190 gramlık kutularda 12-24 adet patlıcan kızartma konservesi, araç brandası, 30 kilogram beyaz soğan, 25 kilogram patates, 250 kilogram un, onarlı 5 tablet üzerinde ilaç, cam şişelerde parfüm gibi malzemeler ele geçirilmiştir."

İddianamede, terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini de içine alacak şekilde, Suriye, İran ve Irak toprakları üzerinde, Marksist-Leninist ilkeler doğrultusunda bir devlet kurmak için faaliyet gösterdiği ve bu amaçlar doğrultusunda silahlı saldırılar gerçekleştirdiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nın eleman temini için sözde "aday kazandırma birliği" kurduğuna yer verilen iddianamede, vatandaşlardan zorla "vergilendirme" adı altında para toplanarak, terör örgütüne maddi yardım sağlandığı vurgulandı.

İddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Milisler, özellikle kitlesel gösterilerde güvenlik güçlerine mukavemet etmek, gösterilerin bitiminde provokasyonlar tertiplemek ve gerektiğinde şiddet eylemleri düzenlemek amacıyla eğitilmişlerdir. Kırsal alandan eylem amaçlı ülkeye gelen örgüt mensuplarının ve patlayıcı maddelerin aktarımını yaptıkları, eylem sonrası yine örgüt mensubunun kırsal alana çıkarılmasını sağladıkları, kırsal alanda bulunan sorumlu düzeydeki örgüt mensupları tarafından verilen sansasyonel nitelikteki eylem talimatlarını, ülke sınırları içerisinde bulunan ve eylemi gerçekleştirecek olan örgüt mensuplarına aktardıkları, gerçekleştirilmesi planlanan eylemin keşfini yaptıkları, kırsal alanda bulunan örgüt mensuplarının yaşamsal ve lojistik ihtiyaç malzemelerini temin ettikleri tespit edilmiştir."

"MARKET SİPARİŞLERİNİ TAŞIYORUM"

Sanıklardan C.B. ifadesinde, "Ben PKK'ya yardım olsun diye bu malzemeleri götürmüyordum. Beytüşşebap'taki bir marketin siparişleridir. Beytüşşebap'ta almış olduğum ekmekten bulunmaz sadece somun ekmek bulunur, bu ekmekler ise geç bayatlar, o yüzden bu siparişleri vermişti" diyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

İddianamede, üzerlerinden terör örgütü PKK mensuplarıyla çekilmiş fotoğraflar çıkan sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.