Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yurdun pek çok bölgesinde akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve İzmir'in Çeşme ilçesi ile gece saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege Bölgesi'nde etkili olması beklenen kuvvetli (30-60 km/s) lodosun Marmara'nın güney ve batısı ile Kıyı Ege'de yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli (30-60 km/s), zamanla kısa süreli fırtına şeklinde (60-90 km/s) esecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.