Erdoğan: Yeniden Vatan Toprağı Yapabilmek İçin Şehit Veriyoruz

Erdoğan: Yeniden Vatan Toprağı Yapabilmek İçin Şehit Veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen ataması için düzenlenen törende yaptığı konuşmada kullandığı bir ifade hayli dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynen şöyle dedi: "780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz."

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zira oralarda kimse herhangi bir operasyona kalkıp da giremez. Çünkü İstiklal mücadelemizde oralar 'şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda canı cananı bütün varımı alsın da hüda etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek istiklal marşının yazıldığı topraklardır. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız. Paylaşmayız. Onun için de hep birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım."

Türkiye, açılım politikaları neticesinde iyice palazlanan, şehirlere mühimmat yığan, yollara barikatlar kuran, hendekler kazan, militan sayısını katbekat artıran bölücü terör örgütü PKK'ya karşı son aylarca çok ciddi bir mücadele veriyor.

Bu mücadelede polisimiz, askerimiz şehit düşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen hergün şehit verdiğimiz Güneydoğu için "yeniden vatan yapabilmek için şehit veriyoruz" şeklinde bir ifade kullanması garipsendi ve "Güneydoğu vatan toprağı olmaktan çıktı mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Açılım sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet, Güneydoğu'yu tümüyle PKK'nın kontrolüne bırakmakla eleştirilmiş ancak açılım adımları seçimler yaklaşıncaya kadar sürdürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum