Davutoğlu: 'Çözüm sürecinde her yolu denemiştik ama...'

Davutoğlu: 'Çözüm sürecinde her yolu denemiştik ama...'
Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinde her yolu denemiştik ama buna muhatap olanlar daha çok silahlanma, daha çok şiddet ve daha çok terörle cevap verdiler."Dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, çevresinde en az altı kırılgan ülkenin olduğu, merkezi otoritelerin bu ülkeleri kontrol edemediği çok zor bir coğrafyada ve geçmişte birçok müdahalenin olduğu, çetin süreçlerden geçtiği bir siyasi seyir içinde bugün demokrasinin zirvesini yaşayan bir ülke durumundadır" dedi. 

Hollanda'nın Lahey kentinde temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu son olarak Türk toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu'nun konakladığı otelde gerçekleşen buluşmaya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

Başbakan Davutoğlu buluşma öncesi yaptığı hitapta Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Türk asıllı protokol müdürü Aslı Çetiner örneğini vererek, "Görmek istediğimiz tablo bu. Siz buraya bereket getirmek için geldiniz ve bereket getiriyorsunuz" dedi.

Başbakan Davutoğlu Hollanda'da yaşayan Türklerden Suriye'den gelen mültecilere yardımcı olmalarını da istedi. Güvenli coğrafyalarda ve istikrar kazanmış ekonomiye sahip ülkelerde demokrasiyi sürdürmenin de daha kolay olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye çevresinde en az altı kırılgan ülkenin olduğu, merkezi otoritelerin bu ülkeleri kontrol edemediği çok zor bir coğrafyada ve geçmişte birçok müdahalenin olduğu, çetin süreçlerden geçtiği bir siyasi seyir içinde bugün demokrasinin zirvesini yaşayan bir ülke durumundadır" ifadesinde bulundu.

Konuşmasından terörle mücadele konusuna da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm sürecinde her yolu denemiştik ama buna muhatap olanlar daha çok silahlanma, daha çok şiddet ve daha çok terörle cevap verdiler. O zaman devletin kudret eli ve şefkat eli devreye girdi. Türkiye'nin her sokağı, her dağı, her ovası temizlenene kadar mücadelemiz sürecektir. Kimsenin tereddüdü olmasın ama aynı zamanda demokrasimizden de taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

1 Kasım'ı "demokrasi bayramı" olarak ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Türkiye-AB Zirvesini gerçekleştirdiğimiz 29 Kasım'da 'yeniden canlandırma bayramı' oldu. Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir boyut getirildi. 17 fasıl açıldı ve inşallah diğer fasılların önündeki engeller de yavaş yavaş kalkacak. Ve de geç ekim ayından itibaren Schengen bölgesine vizesiz olarak gireceksiniz" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na otelde konaklayan Koreli turistler de büyük ilgi gösterdi. Başbakan kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen turistleri kırmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum