Paralel Gazeteler Hıristiyan Olan Böke'ye Sahip Çıktı

Paralel Gazeteler Hıristiyan Olan Böke'ye Sahip Çıktı
CHP'li Selin Sayek Böke'nin Hıristiyan olduğunun ortaya çıkarılması Paralel Yapı'nın yayın organlarını üzdü. "Nefret suçu" kavramıyla Böke'ye sahip çıkıldı.

CHP'de suların durulmaması, hergün yeni bir skandalla gündeme gelmesi, AK Parti'ye karşı CHP ile kol kola giren paralel medyayı üzüyor. CHP'li Selin Sayek Böke'nin Hıristiyan olduğunun ortaya çıkarılması Paralel Yapı'nın yayın organlarını üzdü. "Nefret suçu" kavramıyla Böke'ye sahip çıkıldı.

Bugün gazetesi, gelecekte Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine getirilmesi planlanan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin vaftiz edildiğini yazmıştı.

Bu iddia gündeme bomba gibi düşmüştü. Tartışılan iddia sonrası suskunluğunu bozup kameraların karşısına geçen Böke, haberi doğruladı ve “Hıristiyan kimliğimle gurur duyuyorum” dedi.

Ancak Paralel Yapı’nın yayın organları, CHP’nin müstakbel genel başkanı Böke’nin gayrimüslim olduğunun ortaya çıkarılmasından rahatsızlık duydu.

Paralelci gazeteler, malum odakların muhafazakar kesimin başında Demokles’in kılıcı gibi sallandırdığı “nefret suçu” kavramıyla Böke’ye sahip çıktı.

Böke’nin açıklamalarına birinci sayfadan yer veren Paralel’in amiral gemisi Zaman, “Nefret suçunun muhatabı bu kez biz olduk” başlığını kullandı.

Paralel’in magazin gazetesi Meydan da birinci sayfadaki haberine “Bu bir nefret suçu” başlığını atarak Hıristiyan dinine mensup CHP yöneticisi Selin Sayek Böke’nin avukatlığına soyundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum