Fenerbahçe THY Avrupa Ligi'nde Yenilgisizliğini Korudu

Fenerbahçe THY Avrupa Ligi'nde Yenilgisizliğini Korudu
THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 7. maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 21 sayı farkla 80-59 yendi.

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 7. maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 21 sayı farkla 80-59 yendi

Fenerbahçe, bu sonuçla grupta ilk yarıda oynadığı 7 maçı da kazanarak Top 16'nın tek yenilgisiz takımı olarak yoluna devam etti. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi'nde Ülker Sports Arena'daki galibiyet serisini de 16 maça çıkardı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe hem savunmada hem de hücumda agresif başladı. Vesely'yi pota altında etkili kullanan sarı-lacivertliler ilk 5 dakikayı 8-5 önde geçti. Vesely'nin yanı sıra Melih Mahmutoğlu'nun da kenardan gelerek skora katkı vermesiyle Fenerbahçe, 7. dakikada 8 sayılık fark yakaladı: 13-5. Çeyreğin sonunda toparlanan Unicaja Malaga, Kuzminskas'ın son saniyede attığı üç sayılık basketle farkı 1'e indirdi ve Fenerbahçe, ilk periyodu 16-15 önde tamamladı.

Sarı-lacivertliler ikinci çeyreğe hızlı başlayarak Datome ve Ali Muhammed'le üst üste üç sayılık basketler buldu. Savunmada da sertliğini artıran Fenerbahçe, 16. dakikada farkı 9'a çıkardı: 31-22. Fenerbahçe, Bogdanovic ve Hickman'ın üst üste basketleriyle 18. dakikada farkı 14'e (38-24) kadar yükseltti. Sarı-lacivertliler, soyunma odasına 41-28 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte agresif savunmasını devam ettiren Fenerbahçe, Udoh'un etkili performansıyla 23. dakikayı 47-30 önde geçti. Datome, Udoh ve Hickman'la hücumda iyi organize olan sarı-lacivertliler, farkı 28. dakikanın sonunda 19'a kadar çıkardı: 59-40. Fenerbahçe, final periyoduna 16 sayılık (61-45) avantajla girdi.

Son çeyrekte de tempolu oyununu sürdüren Fenerbahçe, 37. dakika içinde farkı 22'ye yükseltti: 75-53. Sarı-lacivertliler sahadan 21 sayı farkla 80-59 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'nin ABD'li pivotu Ekpe Udoh, yaptığı 7 blokla maça damgasını vurdu. Udoh bu performansıyla Avrupa Ligi'nde tüm zamanların bir maçta en fazla blok yapan 6 oyuncusundan biri oldu. Rekor PAF Bologna takımıyla Cibona karşısında 2000-2001 sezonunda 10 blok yapan Stojan Vrankovic'te bulunuyor. Udoh ayrıca 12 sayı 10 ribauntla "double-double" yaptı.

Maçın en skoreri ise Fenerbahçe'de 13 sayı kaydeden Luigi Datome oldu. Konuk ekipte ise Nelson'un 11 sayısı farklı yenilgiyi engelleyemedi.

Bu arada Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan oyun kurucu Kostas Slokuas ve pivot Pero Antic karşılaşmada forma giyemedi.

Aziz Yıldırım taraftar tartışmasını bitirdi

Karşılaşmayı Fenerbahçe kenar yönetiminin arkasında takip eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ilk yarının sonunda iki taraftar arasında çıkan yer tartışmasına müdahil oldu. 

Maçı izlediği yerden kalkarak 10 sıra arkada oturan taraftarların yanına giden Yıldırım, burada iki tarafla görüştü. Daha sonra iki taraftarı da konuyu görüşmek için tribünün dışına çağıran Yıldırım, kombinesi olan taraftarın maçı yerinde seyretmesi için yardımcı oldu.

Vesely "dalya" dedi

Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Jan Vesely, Avrupa Ligi'ndeki 100. maçını Unicaja Malaga karşısında oynadı.

Sarı-lacivertli takımla ikinci, Avrupa Ligi'nde ise beşinci sezonunu geçiren Vesely, 100. maçında 11 sayı 9 ribauntluk bir performans ortaya koydu. Çek basketbolcu ayrıca yaptığı 9 ribauntla Avrupa Ligi kariyerindeki ribaunt sayısını 500'e çıkardı.

Avrupa Ligi'nde ocak ayının en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Vesely, ödülünü maçtan önce Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan'ın elinden aldı.

"Maçta istediğimiz her şeyi yaptık" 

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu'nda İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 80-59 yendikleri maçta istedikleri her şeyi yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Sırp başantrenör, rakiplerini çok iyi analiz ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Çok özel bir takım. Hücum ribauntlarında çok etkililer. Konuştuğumuz her şeyi gerçekleştirdik. İlk yarı sonunda pota altına girmenin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Maçın başında bazı hatalarımız oldu ve kendimize olan saygımızı yitirdik. Ne zaman topu çevirsek bizim için daha avantajlı oldu. Oyuncuları tebrik ediyorum. Şu an 7'de 7 yaptık ama bunu unutmamız , Türkiye'de lig ve kupada oynayacağımız maçlara konsantre olmamız gerekiyor."

Obradovic, bu arada, Kanada'da NBA'in genç oyuncular için düzenlediği kampa giden 17 yaşındaki oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.