Amaç Futbol Değil Yardım

Ankara’da sanayi devlerinin organize ettiği Ankara Sanayi Devleri Futbol Turnuvası 20 Mart’ta başlayacak.

Futbolun ikinci planda olduğu ve amacın yardım olduğu turnuvayla yardıma muhtaç okullara ve öğrencilere yardım yapılıyor. Hem Ankara Sanayi Devleri Turnuvası Proje Yürütm ve Denetim Kurulu Üyesi olan hemde Pidosan Yahyalar Spor Kulübünün Başkanlığını yapan Soner Cengiz, turnuvanın bir araç olduğunu ve amacın yardım yapmak olduğunu belirtti.

ŞAMPİYON OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL

“Turnuvadaki amacımız tamamıyla futbol dışı, futbol daha çok ikinci planda” diyen Soner Cengiz, “Şampiyon kim olmuş bu turnuvada önemli değil. Biz şampiyonluğu gittiğimiz köylerde yaşıyoruz. Biz her yıl bir ilde bir okul belirliyoruz, o okulda kaç tane öğrenci varsa yardımda bulunuyoruz. Ortalama 300 – 350’yi bulan bir sayı çıkıyor. Bu öğrencilere giysi noktasında yardımlar yapıyoruz” dedi.

NE EKSİKSE ONU YAPIYORUZ

Amacın yardıma yönelik olduğunu belirten Cengiz, “Ayrıca okulların eksikleri oluyor örneğin kütüphaneleri olmuyor, tespit ederek kütüphaneyi baştan sona yapıyoruz. Fen laboratuarları eksik oluyor, onu komple tam teşekküllü şekilde yapıyoruz. Öğrenciler gittiğimiz köylerde piknik tüpleri üzerinde deney yapmaya çalışıyor. İlk düzenlenen turnuvada Karsa gidildi ve oradaki çocuklara yardım yapıldı. Çocuklarımıza tek tek, isim isim yardımları yapıyoruz” ifadelerini kullandı

BU SENE 3 YER ADAY

Turnuvanın 20 Mart’ta başlayacağını ve henüz yardım yapılacak yerin seçilmediğini söyleyen Cengiz “3 şehir var şuan Avanos, Kahraman Maraş ve Gazi Antep. Bu 3 yerden bir tanesini seçip turnuvamızı başlatacağız. Oradaki çocukların aynı şekilde ne ihtiyaçları varsa onları karşılayacağız. Gazi Antep Nizip’ten bize fotoğraflar geldi okulun durumu içler acısı, inşallah bu sene büyük ihtimalle orası olur diye düşünüyoruz. Orada da acil olan neyse o konuda okula yardım yapacağız” şeklinde konuştu.

YARDIM TURNUVALARI ARTMALI

Turnuvanın 6’ıncısını düzenleneceğini aktaran Cengiz, “İlk bahar ve sonbahar şeklinde turnuvayı düzenliyoruz. Daha önce yapılan bir turnuvadan kopma turnuvamız. İnşaat ve Sanayi Devleri Turnuvası vardı, orada da yardımlar yapılıyordu. Oradan ayrılan bir kol olarak bu turnuvayı devam ettirdik. Başkent Ticaret Liderleri diye bir turnuva daha var. Bu tarz turnuvaların artmasını istiyoruz, devletimiz bu tür organizasyonlara destek olursa yardım ağımızın büyüyeceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

(Gazete Habervaktim)

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar