Sur’da 3 Tünel Girişi Tespit Edildi

Sur’da 3 Tünel Girişi Tespit Edildi
Güvenlik kuvvetleri teröristlerin ilçeye giriş ve çıkış için kullandıkları 3 ayrı tünel girişi tespit etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde barikat kurup, hendek kazıp vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik başlatılan operasyon 73’üncü gününde de devam ediyor. Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahalleleri arasında teröristlerin karargah olarak kullandıkları tarihi bir yapıdan ilçenin altında bulunan yeraltı şehrine girişler olduğu ve bu girişlerin de karargah olarak kullanılan bölgeden 8-12 ve 16 kilometre uzaklıkta çıkışlarının oldukları tespit edildi.

Güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilen tünel giriş ve çıkışlarının birinin Sur’un güneydoğu yakasında bulunan Hevsel Bahçeleri tarafına bakan yamaçta bir evin içi veya bahçesinde olduğu, ikinci tünelin Sur ilçesinin güneyinde eskiden akaryakıt istasyonu olarak kullanılan bir bölgede, üçüncüsünün ise yeni Sur ilçesinin güneyinde bulunan Mardinkapı Mezarlığı alt tarafında olduğu tespit edildi. Bu tünellerin teröristlerin karargah olarak kullandığı bölgeye kadar uzandığı ve teröristlerin güvenlik kuvvetlerine ateş ettikten sonra buraları kullanarak bölgeden kaçtıkları tespit edildi.

TÜNEL GİRİŞLERİ ABLUKAYA ALINDI

Güvenlik kuvvetlerinin tespit ettiği 3 tünel girişleri ablukaya alınarak teröristlerin kaçışları önlendi. Tünel girişlerinin bulunduğu bölge kontrol altında tutulurken, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Fatihpaşa ile Hasırlı mahalleleri arasındaki bölgede ise çember her geçen gün daraltılıyor. Dört ayrı koldan bölgeyi abluka altına alan güvenlik kuvvetleri teröristlerin güzergahlara tuzakladığı mayın, bomba ve El Yapımı Patlayıcıları (EYP) birer birer imha ederek operasyonlarını sürdürüyor. Dün geceden itibaren iyice çemberi daraltan güvenlik kuvvetleri teröristleri 200 metrekarelik alanda sıkıştırdı. Sıkışan teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında yoğun çatışmaların sürdüğü belirtildi.

YÜKSEK BİNALARDA AÇILAN MAZGALLARLA GÜVENLİK KUVVETLERİNE ATEŞ EDİLİYOR

Çemberi daraltarak ilerleyen güvenlik kuvvetleri daha önce teröristler tarafından kullanılan binalarda arama faaliyetlerini de sürdürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından arama yapılan bir binanın üst katında açılan mazgal, her gün şehit ve yaralı verilmesini gözler önüne serdi. Teröristler tarafından kullanılan binalarda açılan mazgallardan operasyona katılan güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığı ve ateşin ardından teröristlerin bulundukları mazgalları terk ederek diğer binalara geçiş sağladıkları ve böylelikle kaçtıkları tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri teröristler tarafından kullanılan binalarda aramalarını bitirerek adım adım ilerlemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum