Ofsayta da Video Hakemi Geliyor

Ofsayta da Video Hakemi Geliyor
Gol çizgisi teknolojisini uygulayan Alman Ligi, IFAB Mart'ta izin verirse yeni sezonda ofsayt, penaltı gibi kritik kararlarda da video hakemi uygulamasını test edecek.

Almanya futbolda dev bir adımın eşiğinde. Gol çizgisi teknolojisini uygulayan Bundesliga'da yeni sezonda birçok kritik karar için video hakemi uygulaması için hazırlıklar tamamlandı. Bild Gazetesi'nin haberine göre tek eksik IFAB'ın (Uluslararası futbol oyun kurallarını belirleyen FIFA kurulu) onayı... IFAB'ın gelecek ayki toplantısında onay çıkarsa Bundesliga'da 2016/17 sezonundan itibaren video hakemi uygulaması test edilecek.

İki sezonluk bir test sürecinin planlandığını yazan Bild Gazetesi, "Video asistan hakemi, son karar makamı olmayacak. Sadece orta hakemi açık yanlış kararlardan koruyacak bir yardımcı olacak. Test aşamasında maça etkisi de olmayacak. Test sürecinde hakemler ve oyuncuların haberi olmadan hangi pozisyonda hangi karar verilirdi denemeleri yapılıp deneyim kazanılacak" diye yazdı. Hollanda'da proje olarak denenen modele geçilmesi zaman alacak. Bu projede hakem bir stüdyoda veya bir yayın aracında oturuyor, kritik pozisyonları anında farklı açılardan izleyip orta hakeme kararını bildiriyor. Oyun durmuşsa buna göre devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.