PKK'lıları Etek Giydirip Kaçıracaklardı

PKK'lıları Etek Giydirip Kaçıracaklardı
Cizre'de sıkışan teröristler için HDP'li kadınlar 'çift kat' etek giyerek bölgeye gitmek istedi, amaç hainlerin kadın kılığında kaçmasını sağlamaktı.

Güvenlik güçlerinin Cizre’yi teröristlerden temizlemesinin ardından harekete geçen hükümet çok sayıda geçici karakol ve kalekollar kuracak. 

Kanlı terör örgütünün Cizre halkına yaptığı terör eziyetine güvenlik güçleri tarafından 58. günde son verildi. Son PKK'lılar da önceki gün ölü ele geçirildi. 23 numaralı binada bulunan PKK'nın karargahı güvenlik güçleri tarafından girilerek el konuldu. 

YENİDEN GÜVENLİ 

Operasyonun ardından PKK'nın Cizre halkı üzerinde tekrar baskı kurmaması için güvenlik güçleri kuş uçurtmayacak. Giriş ve çıkış noktalarına kontroller kurulacak. 

İLK ETAPTA 12 KARAKOL

Cizre'nin yeniden güvenli şehir haline gelmesi için 12 ayrı geçici karakol kurulacak. Mahalle mahalle kurulacak olan geçici karakollar yerlerini kalekollara bırakacak. Öte yandan Şırnak merkeze 7, Silopi'ye 10 ve İdil'e 9 kalekol kurulacak. 

Çift etekli kaçırma planı tutmadı 

PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda iyice sıkışan örgüt mensuplarına kadınlı kurtarma planı hazırlandığı ortaya çıktı. 23 no’lu binada sıkışan aralarında Mamo kod adlı üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu teröristleri kurtarmak için HDP'lilerin "Yaralılar var Devlet katliam yapıyor" yalanı ile bölgeye kadınları sokmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Güvenlik bariyerini aşarak çatışma alanına giden kadınların üzerlerindeki ikinci eteği örgüt elemanlarına vererek aralarında kaçırmayı planladıkları ortaya çıktı. 

130220160147417825899_2.jpg

Nusaybin’de terör saldırısı 

Nusaybin'de, kaymakamlık konutunun güvenliğini sağlayan polis noktasına teröristlerce açılan ateş sonucu 1 polis yaralandı. İdil’de de akaryakıt alan ambulansa PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı ve istasyon görevlisi yaralandı.

Yaralılar sivil değil PKK'lı 

Cizre'de HDP'li vekillerin 'masum yaralılar var' dediği binanın bodrumu ve çevresinde teröristlerin kullandığı evler silah ve mühimmat deposu çıktı. Çok sayıda silah, patlayıcı ve şarjör ele geçirildi.

ZERDÜŞT KİTABI 

Ayrıca, aramalarda teröristlerce kullanılan evde bulunan "Zerdüşt Avesta" isimli kitap dikkati çekti.  

Son gün 16 terörist öldürüldü 

GENELKURMAY Başkanlığı, önceki gün 16 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, toplam 24 PKK’lının cesedinin ele geçirildiğini açıkladı. İlçede bugüne kadar 619 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. ayrıca Sur’da 5 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 
Çukurca'da da 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Keskin nişancı ölü ele geçirildi  

Sur ilçes'inde etkisiz hale getirilen keskin nişancının "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi. Teröristin, keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli  olduğu, bomba yapımında eğitim verdiği ve Kanas silahıyla defalarca eylemlerde  yer aldığı tespit edildi. 

Nusaybin halkından PKK'ya ders  

Mardin Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran PKK'lı teröristler Cizre ve Sur'dakine benzer bir şekilde ortalığı yakıp yıkmaya çalıştı. Güvenlik güçlerine ateş açan teröristler karşılığını ise anında buldu. İlçe halkı teröristlere sırt çevirip gün ağardığında evlerden ayrılmaya başladı. Teröristler sokaklarda yalnız kaldı. Güvenlik güçleri operasyonu başlattı.

MEHMETÇİK'TEN ZAFER SELFİESİ

Cizre'yi teröristlerden tamamen temizleyen güvenlik güçleri 58 günde 23 arkadaşını şehit verdi. Operasyonda tamamen temizlenen Cizre'de silah sesleri susunca halk da rahat bir nefes aldı. Operasyon yapan Mehmetçiklerin çektiği selfie teröre karşı kazanılan zaferin işaretiydi.

Sur’da 3 terör tüneli 

Sur'da operasyonlar 73’üncü gününde devam ederken, güvenlik kuvvetleri teröristlerin ilçeye giriş-çıkış için kullandıkları 3 ayrı tünel girişi tespit edip girişleri kapattı. Teröristlerin binalardaki mazgallardan ateş açıp sonra başka binaya kaçtıkları anlaşıldı.  

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum