AK Parti'li Sait Yüce'nin Önerisi CHP'yi Çıldırttı

AK Parti'li Sait Yüce'nin Önerisi CHP'yi Çıldırttı
AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin kadına şiddetin çözümüyle ilgili önerisi, CHP Milletvekili Candan Yüceer'i rahatsız etti.

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurları ve boşanma olaylarının nedenlerini inceleyen Meclis Araştırma Komisyonu’nda uzmanların görüşlerini dinleyen AK Parti'li vekil Sait Yüce, şunları söyledi:

“Anlatılanlardan anlaşıldığı gibi hiçbir şey yüzde 100 çözüm olmuyor. Eğitim hakikaten önemli. Ama Allah’a iman ve ahirete iman hakiki manada bir kalpte yerleşse, hiçbir adam bir kadına şiddet uygulamaz. Bu yüzden değerler eğitiminin fevkalade önemli olduğunu, mutlaka bütün kurumların bu konu üzerinde durması gerektiğini, hakiki çözümün ancak manevi eğitimle, kalbe ve ruha yerleştirilecek olan manevi yasakçıyla temin edileceğini düşünüyorum.”

''İNANCI SORGULAMAK OLUR''

AK Parti'li Yüce’nin sözlerine tepki gösteren komisyon üyesi CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Şimdi maneviyat boyutuna, Allah’a, imana, ahirete imana hiçbirimizin çekincesi olamaz. Ama ‘ancak böyle çözülür’ demek, şiddet uygulayan insanların hepsinin inancını sorgulamak ya da şiddet uygulamayan insanlara belki olmayan inancı vermek olur. Konuyu asıl kaynağından, sorunun kaynağından çekip başka bir yere taşımak olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum