Çin'den ABD'ye Uyarı

Çin'den ABD'ye Uyarı
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı Güney Kore'yi korumak için kuracağını açıkladığı füze savunma sisteminin Çin'in güvenliğini tehdit edebileceğini söyledi.

Wang, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, sistemin "Kore Yarımadası'nın savunma ihtiyaçlarının çok ötesine geçtiğini" belirtti. ABD ve Güney Kore, füze savunma sistemi kurulması planlarını, Kuzey Kore'nin bu ay uzun menzilli füze denemesi yapmasından sonra açıklamıştı.

ABD ve Güney Kore, THAAD'ın Kuzey Kore'ye karşı Güney Kore'yi korumak için tasarlandığını, B ya da başka bir ülkeyi hedef almadığını açıklamıştı.

WANG: AMAÇ GÜNEY KORE'Yİ KORUMAK DEĞİL

BBC Türkçe'nin haberine göre, Çin Dışişleri Bakanı Wang, ABD'den stratejisini gözden geçirmesini isteyerek şunları söyledi:

"Gerçekler ortada. ABD'nin konuşlandıracağı THAAD, Kore yarımadasının savunma ihtiyaçlarının çok ötesine geçiyor. Bu sistem Asya kıtasının içlerine kadar uzanacak bir alanı kapsıyor. Bu, Çin'in ve diğer Asya ülkelerinin stratejik güvenlik çıkarlarını doğrudan etkiliyor. Sıradan insanlar THAAD'ın amacının sadece Güney Kore'yi korumak olmadığını, daha farklı bir amacı olduğunu, hatta Çin'i bile hedef alma amacına hizmet edebileceğini biliyor."

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Komoyedov da, ABD'nin Güney Kore'ye THAAD (Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) sistemleri yerleştirmesi halinde, bunun Rusya için tehdit oluşturacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.