Son 5 Yılın Sınavları İncelenecek

Son 5 Yılın Sınavları İncelenecek
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sınav soruşturmaları kapsamında ÖSYM’nin son 5 yılda yaptığı tüm sınavların mercek altına alınması kararlaştırılmıştı.

Bu çerçevede Fethullahçı Terör Örgütü’nün usulsüzlük yapmış olabileceği sınavları incelemek üzeri 40 kişilik uzman ekip oluşturuldu. Organize, Mali ve Bilişim Suçlar konusunda deneyimli polislerden oluşan ekip tarafından hazırlanan değerlendirme ve analiz raporları üç aşamada dosyalanıp soruşturma savcılığına gönderilmeye başlandı.

DETAYLI İNCELEME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS soruşturması kapsamında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) operasyon yapılmış ve soru hazırlama biriminde görevli 3 memur gözaltına alınmıştı. Bunun ardından diğer sınavlarda da şaibe olabileceği şüphesiyle ÖSYM tarafından son 5 yılda gerçekleştirilen sınavların incelenmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda sınav soruşturmalarının yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar bürosu koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde “Özel Ekip” kuruldu. İlk aşamada 10 kişi tarafından yürütülen incelemeler için Mali Polisin yanı sıra Organize ve Bilişim Suçları Şubelerinden de takviye yapıldı ve sayı 4 kat artırılarak 40’a çıkarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.