Sevgililer Günü nedir, tarihi? Sevgililer Gününde ne hediye alınır, öneriler burada!!

Sevgililer Günü nedir, tarihi? Sevgililer Gününde ne hediye alınır, öneriler burada!!
Sevgililer Günü nedir, tarihi (Sevgililer Gününde ne hediye alınır, öneriler) buradan ulşabileceksiniz. 14 Şubat sevgilier günü yarın

Sevgililer Günü nedir, tarihi (Sevgililer Gününde ne hediye alınır, öneriler) buradan ulşabileceksiniz. 14 Şubat sevgilier günü yarın.. Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

İLGİ ALANINA GÖRE HEDİYELER

Sevgiliniz tam anlamıyla bir motosiklet sevdalısıysa bu öneri onun için sevindirici, sizin içinse oldukça makul olacak. Partnerinizin masasında, odasında kullanabileceği motosiklet tasarımlı masa saati hediyesine kargo ücreti dahil 15 TL'gibi cüzzi bir ücrete sahip olabileceksiniz.

TEKNOLOJİK HEDİYELER
Biraz klişe olacak ama değişen dünyanın gereklilikleri çağımızın alışkanlıklarını gerçekten de değiştirmeye devam ediyor. Eskiden alınan bir kitap veya dergi sevgililer günü hediyesi olabiliyorken, günümüzde bunun yerini elektronik eşyaların aldığı söylenebilir. İşte teknoloji sevdalısı bir sevgiliye sahipseniz alabileceğiniz birkaç hediye önerisi;

Oyun: ortalama fiyat 150 TL

E-Kitap Okuyucu: ortalama fiyat 250 TL

Oyun Konsolu: ortalama fiyat 1500 TL

Telefon: ortalama fiyat 2000 TL

Fotoğraf Makinesi: ortalama fiyat 2000 TL

Akıllı Saat: ortalama fiyat 500 TL

TASARIM BİLEKLİK
Çocukluğundan itibaren bir ilişkiye sahip olan bireyler çok iyi bilecektir ki bileklik, her zaman sevgililer gününün kurtarıcısı olmuştur. Önce ne hediye alacağım diye düşünülür, yakın kız veya erkek arkadaşlara sorulur, en çok alınan yanıt değerlendirilir ve doğruca bir kuyumcuya gidilerek bir adet bileklik hediye paketi yaptırılır ve sevgiliye takdim edilir. Her ne kadar çocukluğumuzun eseri olsa da, günümüzde piyasaya sürülen yeni tasarımlı bileklikler, bileklerimizi süslemeye devam ediyor. Sevgilinize tasarım bir bileklik almak istiyorsanız cebinizden çıkacak bedel elbette belirli bir sınır dahilinde olmayacaktır. Ama sevgilinize almanıza değecek bir bileklik için ortalama fiyat aralığı verecek olursak, 35 ile 300 TL arasında ödeyebileceğiniz söylenebilir.

ÇİÇEK - ÇİKOLATA HEDİYESİ
Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlardansanız, sizin için ayrılığın verdiği acı bir yana, sevgililer gününü nasıl kutlayacağınız da ayrı bir muamma olacaktır. Bu uğurda sevgilinizin yanında olamayacaksanız eğer, en iyi yöntem ya hediye, ya da çiçek - çikolata tarzı bir paketi, gönül elçiniz kargocu - çiçekçi aracılığıyla göndermek olacaktır. Ortalama bir çiçek gönderim ücretinin size 100 TL civarında bir fiyata denk geleceğini şimdiden söyleyelim.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.