Emeklilere Promosyon Müjdesi

Emeklilere Promosyon Müjdesi
Bakan Soylu, bankaların emeklilere verdiği 100 liralık komisyonu iki katına çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Kamu, özel bankalarla görüşüyoruz. Bugüne kadar gelen yıllık 100 liralık önerinin iki katına çıkmayı amaçlıyoruz" dedi.

'Faizle geri almak istiyorlar'

Daha önce Denizbank ile yapılan anlaşma gereğince ilk defa maaşını alanlara banka üç yıl kalmak şartı ile 300 lira teklif ediyor. Tabi bu arada kredili mevduat hesabı açma zorunluluğu da getiriyor. Emekliler bu tür zorunlulukların olmaması gerektiğini belirterek, "Promosyon yıllık olmalı ve hiçbir şart koşulmamalı. Kredili mevduat hesabı açarak zaten verdikleri parayı faiz olarak geri almak istiyorlar. Yapılan pazarlıklarda emeklilerin hakları düşünülmeli" dediler.

Yapılan yeni görüşmelerde promosyonun yıllık olacağı ve herhangi bir şart koşulmadan emeklilere ödeneceği belirtiliyor. Memurlar ise belli dönem için (1-3 yıl) promosyon alıyor. Bu promosyon aldıkları brüt maaşın yüzde 60'ını buluyor. Emekliler için bankalara her yıl yaklaşık130 milyar lira para yatırılıyor. Bankalar bu paraları kullanıyor. Emekliler ayrıca kredi, kredi kartı gibi bankalara para kazandıracak ürünleri de kullanıyor. 

'İşlemler 1 güne düşecek'

Bakan Soylu emeklilik işlemleriyle ilgili de bilgi vererek, "Emekli Sandığı ve SSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği bir sistem kuracağız. Bir ayda yapılan emeklilik işlemleri bir güne düşecek" dedi. Böylece emekli olmak isteyenler müracaat ettikleri gün işlemlerini bitirmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.