Yeni Kimlik Kartı Tanıtıldı

Yeni Kimlik Kartı Tanıtıldı
Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları, pilot uygulamaya sayılı günler kala görücüye çıktı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan proje için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla sona gelindi. Kimlik kartları gelecek ay pilot il Kırıkkale’de dağıtılmaya başlanacak. Kimlik kartlarının yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

Türkiye'nin önde gelen grafik tasarımcılarının çalışmaları ve Merkez Bankası Banknot Matbaasının katkılarıyla tasarlanan kimlik kartı görsellerinde, ülkenin ulusal, kültürel ve tarihi ortak değerlerini içeren unsurlara yer verildi. Selçuklu çizgilerinden, Osmanlı motiflerine sahip çıkılarak ve Cumhuriyetin modern çizgileri de kullanılarak oluşturulan motifler, banknot basımında kullanılan tekniklerle kimlik kartına uygulandı.

Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil rengi olan turkuazın ağırlıklı olarak kullanıldığı kimlik kartları, kadın-erkek ayrımı olmaksızın tek renk ve tek tasarımda olacak. Kredi kartı büyüklüğünde ve yüksek dayanıklılığa sahip materyallerden üretilen yeni kimlik kartıkolayca taşınabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum